"Котки" срещу "Тигри" на Boxing Day във Висшата лига


П. Пенков

Съндърланд - Хъл Сити
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 26.12.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


В един от нетолкова интересните сблъсъци на "Boxing Day", Съндърланд приема Хъл Сити на стадион "Стейдиъм ъф Лайт". Тези два съперника ще се срещнат за трети път през настоящата година, след като то сториха това през месец февруари и през месец март. "Тигрите" спечелиха тези две срещи, като в първата от тях, която беше част от Висшата лига, постигнаха победа с 2:0, а в другата, която беше част от ФА Къп, те регистраха класически успех 3:0 на "черните котки".

На този етап на настоящата кампания, съставът на Густаво Пойет заема 14-то място с актив от 19 точки, докато този на Стийв Брус е предпоследен в подреждането със само 13 спечелени точки след 17 изиграни срещи. Съндърланд постигна 1 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните си пет срещи от Висшата лига. Поражението за тях им беше нанесено от Манчестър Сити с 4:1 в началото на декември, а ремитата бяха при двубоите с Челси, Ливърпул и Уест Хем. Това показва, че "черните котки" успяват да се мобилизират срещу по-класните си съперници и да успят да откраднат ценни точки от тях. Преди седмица Съндърланд постигна третата си победа през сезона, побеждавайки с 1:0 като Нюкасъл.

Колкото до Хъл Сити, то съставът на Стийв Брус не успя да се похвали с постигната победа в последните си 5 срещи, като въобще последната такава за тима беше в началото на месец октомври, когато "тигрите" надиграха Кристъл Палас с 2:0 у дома. В края на ноември Хъл загуби с 3:0 като гост на Манчестър Юнайтед, но в последвалите два кръга успя да инкрасира общо две точки, взимайки по точка при двубоите си с Евертън и Уест Бромич. В последните две седмици обаче Хъл Сити пропомни на феновете си вкуса на загубата - губейки точки при визитата си на Челси и при домакинството си на Суонзи Сити.

Съндърланд ще бъде в този мач без наказания Конър Уикъм, което означава, че Уил Бъкли се очаква да премине на левия фланг. Патрик ван Анхолт и Антъни Ревейер са аут, тъй като се възстановяват от травми, а Джакерини и Джоунс са под въпрос.

За Хъл Сити наказани са Том Хъдълстоун и Джейк Ливърмор. Диаме, Снодграс и Доусън продължават престоя си в лазарета на "тигрите". Алекс Брус и Къртис Дейвис пък ще бъдат подложени на късни фитнес тестове.

Прогноза: Съндърланд - Хъл Сити 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Съндърланд:

29 ноември Съндърланд - Челси 0:0 (Висша лига)
03 декември Съндърланд - Манчестър Сити 1:4 (Висша лига)
06 декември Ливърпул - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
13 декември Съндърланд - Уест Хем 1:1 (Висша лига)
21 декември Нюкасъл - Съндърланд 0:1 (Висша лига)

Хъл Сити:

29 ноември Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 3:0 (Висша лига)
03 декември Евертън - Хъл Сити 1:1 (Висша лига)
06 декември Хъл Сити - Уест Бромич 0:0 (Висша лига)
13 декември Челси - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
20 декември Хъл Сити - Суонзи 0:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Съндърланд - Хъл Сити

37 срещи
19 победи за Съндърланд
5 равенства
13 победи за Хъл Сити
Голова Разлика: 50:40 за Съндърланд

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169