Ливърпул ще спечели трите точки срещу Бърнли


П. Пенков

Ливърпул ще спечели трите точки срещу Бърнли

Бърнли - Ливърпул
Стадион: "Търф Муур", Бърнли
Дата: 26.12.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър


В денят след Коледа, Ливърпул гостува на Бърнли, където двата отбора ще премерят сили в борба за трите точки. Съставът на Брендън Роджърс притежава 10-та позиция във временното подреждане с 22 спечелени точки след 17 изминали кръга, докато този на Шок Дайк се намира в зоната на изпадащите със своето 18-то място и 15 инкасирани точки. Последният път, когато Бърнли и Ливърпул са се изправяли един срещу друг е било на 25 април тази година, като "мърсисайдци" печелят като гости с 4:0.

Сезонът на Бърнли започна доста разочароващо, като едва в средата на ноември тима успя да спечели ценни 6 точки, които го изкачиха във временното подреждане. Тези 6 пункта бяха инкасирани при успехите на тима с 1:0 над Хъл Сити и 2:1 над Стоук Сити. След тези две срещи съставът на Шок Дайк записа също ценни равенства с Астън Вила и Нюкасъл. Първата седмица на декември не завърши по приятен за феновете на Бърнли начин, след като те отново трябваше да си припомнят вкуса на загубата, след като Бърнли загуби с 2:0 като гост на Куинс Парк Рейнджърс. Съвсем неочаквано, седмица по-късно, Бърнли поднесе сензацията, след като нанесе поражение с 1:0 над 5-я във временното подреждане - Саутхемптън. Радостта обаче за тях не продължи дълго, след като през уикенда Тотнъм надигра Бърнли с 2:1 на "Уайт Харт Лейн".

Ливърпул от своя страна също не преживява мечтания си сезон, особено в сравнение с показаното през миналия. В последните няколко кръга "мърсисайци" успяха да подобрят представянето си във Висшата лига, след като тима записа победи над Стоук Сити и Лестър Сити. След тях обаче Ливърпул успя да вземе само точка у дома, след 0:0 срещу Съндърланд, а в последствие претърпя и тежка загуба с 3:0 на вечния съперник Манчестър Юнайтед. През изминалия уикенд "червените" бяха на път да запишат 8-та си загуба през тази кампания, но попадението на Мартин Шкъртел в добавеното време срещу Арсенал, успя да подари точката на Ливърпул. Добра новина за Брендън Роджърс през декември е осигуреният полуфинал в Купата на Лигата, който ще бъде срещу Челси. Ливърпул стори това, след като надигра Борнемут като гост с 3:1. 

За домакините от Бънрли аут ще бъдат контузените Матю Тейлър и Стивън Уорд, а нападателя Сам Воукс е под въпрос за срещата, тъй като не се намира в оптимална физическа кондиция. Централният защитник на Бърнли Майкъл Дъф, който наскоро получи контузия в прасеца, вероятно ще бъда изправен пред късен фитнес тест, който ще има за цел да определи дали той ще може да вземе участие в двубоя с Ливърпул.

За съставът на Брендън Роджърс контузени продължават да бъдат Даниел Стъридж и Глен Джонсън, а Джон Флангатън все още не е готов за игра. Нападателят Фабрио Морини е аут, след като получи червен картон срещу Арсенал, а добрата новина е завръщането на Марио Балотели. Сусо, Ловрен и Алън са въпросителни за мениджъра Брендън Роджърс.

Прогноза: Бърнли - Ливърпул 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Бърнли:

29 ноември Бърнли - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
02 декември Бърнли - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
06 декември КПР - Бърнли 2:0 (Висша лига)
13 декември Бърнли - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)
20 декември Тотнъм - Бърнли 2:1 (Висша лига)

Ливърпул:

06 декември Ливърпул - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
09 декември Ливърпул - Базел 1:1 (Шампионска лига)
14 декември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
17 декември Борнемут - Ливърпул 1:3 (Купа на Лигата)
21 декември Ливърпул - Арсенал 2:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Бърнли - Ливърпул

96 срещи
32 победи за Бърнли
24 равенства
40 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 148:107 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
356