Няма да има подарък за закъсалия Лестър на Боксинг Дей


FUTBOL-TV

Няма да има подарък за закъсалия Лестър на Боксинг Дей

Лестър - Тотнъм
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 26.12.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик

Според повечето специалисти и футболни деятели, именно от т.нар. "Боксинг Дей" натам започва и кулминацията във Висшата лига. В деня, в който по традиция в Англия се отварят подаръците, битката в Премиершип вече е в разгара си. В един от двубоите от 18-я кръг на Острова един срещу друг се изправят два клуба с коренно противоположни цели. Новакът Лестър е домакин на борещия се за Топ 4 състав на Тотнъм.

Положението в щаба на Лестър е повече от катастрофално. След 17 изиграни кръга "лисиците" имат в актива си едва 10 точки и са закотвени еднолично на последното място във временното класиране, на 5 от спасителната 17-та позиция. Възпитаниците на Найджъл Пиърсън са записали едва две победи от старта на кампанията, като те бяха поредни и дойдоха в 4-я и 5-я кръг, съответно с 1:0 срещу Стоук Сити и с 5:3 над Манчестър Юнайтед. От 27 септември насам Лестър записа кошмарните 10 загуби и едва 2 равенства. "Лисиците" са в серия от пет поредни поражения и ще посрещнат Коледа на дъното. А традициите в Англия са значими. До момента в ерата на Висшата лига само Уест Бромич е успял да се спаси от изпадане, когато по време на "Боксинг Дей" е бил на последно място в таблицата. За настоящия двубой под въпрос е участието на титулярния страж Каспер Шмайхел, а Ъпсън и Бакайого също са с травми.

Тотнъм продължава да се бори за голямата цел през настоящата кампания - място в Топ 4, което би гарантирало на "шпорите" участие в Шампионската лига догодина. До момента лондончани имат в актива си 27 точки, заемайки 7-мо място в подреждането и са на 4 пункта от Уест Хем. Играчите на Маурисио Почетино записаха втора поредна победа в предишния кръг, след като победиха трудно у дома с 2:1 друг от новаците в Премиер Лийг - Бърнли. Добрата новина в щаба на столичани е, че нямат липсващи футболисти за гостуването на Лестър.

Последният двубой между тези два съперника на "Кинг Пауър Стейдиъм" бе през 2006 г., като тогава срещата бе от турнира за Купата на Англия, а "лисиците" победиха с 3:2. На ниво Висша Лига Лестър за последно прие Тотнъм на 19 октомври 2003 г., а лондончани спечелиха с 2:1.

Прогноза: Лестър Сити - Тотнъм 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Лестър:

29 ноември КПР - Лестър 3:2 (Висша лига)
02 декември Лестър - Ливърпул 1:3 (Висша лига)
07 декември Астън Вила - Лестър 2:1 (Висша лига)
13 декември Лестър - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
20 декември Уест Хем - Лестър 2:0 (Висша лига)

Тотнъм:

06 декември Тотнъм - Кристъл Палас 0:0 (Висша лига)
11 декември Бешикташ - Тотнъм 1:0 (Лига Европа)
14 декември Суонзи - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
17 декември Тотнъм - Нюкасъл 4:0 (Купа на Лигата)
20 декември Тотнъм - Бърнли 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Лестър - Тотнъм

99 срещи
32 победи за Лестър
18 равенства
49 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 194:160 за Тотнъм

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174