Ван Гаал ще се възползва от проблемите в Нюкасъл


И. Ангелов

Ван Гаал ще се възползва от проблемите в Нюкасъл

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 26.12.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

Добрата форма от поредни победи на Манчестър Юнайтед бе прекратена неочаквано миналата седмица, когато тимът бе задържан от Астън Вила до 1:1. Въпреки това обаче отборът не загуби и ще търси продължаване на серията без загуба до 8 поредни кръга, когато посреща Нюкасъл на "Олд Трафорд".

Нюкасъл Юнайтед успя да изненада с минимална победа 1:0 над "червените дяволи" в тази среща миналата кампания, но драстичния спад в представянията на гостите напоследък не е добра новина преди голям мач. Алан Пардю успя да спечели само веднъж в последните си 6 опита във всички състезания и сега всички очаквания са той отново да се затрудни в Манчестър.

Луис ван Гаал има доста проблеми обаче. Контузени за домакините са Дали Блинд, Люк Шоу, Джеси Лингард, Том Торп, Маруан Фелаини, Андер Ерера и Маркус Рохо, докато Крис Смолинг е под въпрос. Вероятно ще се наложи Смолинг да играе дори с проблеми, за да има възможност холандският наставник да постави Майкъл Карик на мястото му в средата на терена, вместо където свикнахме да го виждаме този сезон - в отбраната. Появата на Карик в състава на Юнайтед повлия изключително добре на формата в последно време. В поредните 7 мача, които той изигра, "червените дяволи" не загубиха нито веднъж, спечелвайки първите 6 от тях.

Анхел Ди Мария се появи в срещата срещу Астън Вила като резерва, след като пропусна 3 поредни кръга. Тогава той замени Хуан Мата, на чието място вероятно ще започне тук, а Уейн Рууни ще може да се върне на позицията си зад нападението.

Проблемите в Нюкасъл са дори повече. Чейх Тиоте е наказан за срещата и ще бъде заменен от Реми Кабела. Контузени за този състав са Давиде Сантон, Сим де Йонг, Габриел Обертан, Райън Тейлър, Тим Крул, Роландо Арънс, Къртис Гуд и Робърт Елиът, а Мехди Абейд е под въпрос. 

Вероятно ще видим Муса Сисоко до Джак Колбак в ролята на опорни халфове в срещата. Добра новина е състоянието на Хонас Гутиерес, който приближава завръщането си с голяма крачка, след като стана ясно, че той е преборил рак в областта на тестисите.

Юнайтед определено се намира в добра форма и играе все по-добре. През седмицата за състоянието в отбора заговори и легендарният Сър Алекс Фъргюсън, който подкрепи Ван Гаал, вдъхна кураж на своя отбор и сподели, че според него Майкъл Карик е най-добрият халф в лигата. Всички тези позитиви заедно с домакинската публика и многото проблеми на гостите ще се отразят в победа на "червените дяволи".

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

29 ноември Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 3:0 (Висша лига)
02 декември Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
08 декември Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
14 декември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
20 декември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)

Нюкасъл:

02 декември Бърнли - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
06 декември Нюкасъл - Челси 2:1 (Висша лига)
13 декември Арсенал - Нюкасъл 4:1 (Висша лига)
17 декември Тотнъм - Нюкасъл 4:0 (Купа на Лигата)
21 декември Нюкасъл - Съндърланд 0:1 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл

159 срещи
81 победи за Манчестър Юнайтед
37 равенства
41 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 311:229 за Манчестър Юнайтед

 

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
449