Портсмут - Арсенал: Мач с много въпросителни


.

Портсмут - Арсенал: Мач с много въпросителни

Портсмут - Арсенал
Стадион: "Фратън Парк, Портсмут
Час: 21:45
Съдия: Алън Уайли


В 20 кръг на Висшата лига на Англия ни очаква много интересен и изтъкан с въпросителни мач, между пълни с изненади отбори : Портсмут срещу Арсенал. С идването на Аврам Грант „Фратън Парк" сякаш не е онова гостоприемно място каквото беше преди и това може да го потвърди Рафа Бенитес, чиито отбор загуби тук с 0:2. Въпреки това тимът от Южният бряг продължава да е последен в класирането с 14 точки и изпитва неистова нужда от точки. Като се има в предвид програмата на отбора в следващите няколко кръга, спокойно можем да направим извода, че всеки мач на „Помпи" тук ще бъде изигран на кръв.

Арсенал след загубата от Челси с 0:3 на 29 ноември тръгна по възходяща линия и в момента се намира на трето място в класирането на седем точки от лидера, но и два мача по-малко, което го прави основен кандидат за титлата заедно с тима на Анчелоти и този на Юнайтед. Това е отборът с най-резултатно нападение от всички в Лигата и сравнително добра защита (седма по най-малко допуснати голове). Въпреки това, нерядко след поредица добри игри следва неочакван провал, както се случи при гостуването на Съндърланд. Впрочем „артилеристите" играят по-силно като домакини и 63 % от точковия им актив е оформен в срещите им на „Емирейтс".

Помпи също са домакински отбор: три от четирите си победи постигнаха у дома си, като 2/3 от головете бяха отбелязани на своя стадион. Статистиката срещу първите седем отбора в таблицата за класиране обаче показва седем загуби, като най-тежките бяха срещу Юнайтед и Арсенал с по 1:4.

Арсенал пък срещу последните шест отбора в класирането има един равен мач срещу Уест Хям и останалото са победи, което показва силната и безкомпромисна игра на „артилеристите" срещу тимовете от долната част на таблицата. А срещу Портсмут превъзходството е категорично: в последните 13 мача помежду им, лондончани имат 7 победи и 6 равни мача.


В нападение Аврам Грант ще може да разчита на Дандан отдясно и Пикион отляво. Схемата 4-4-2, която прилага бившият мениджър на Челси позволи насищане на центъра с повече футболисти и по-голяма сигурност в действията на Йебда и Диоп. В същото време Мокоена и Утака по крилата осигуряват атаките на отбора си, но и бързо връщане назад когато трябва да се защитават.

Арсен Венгер ще излезе с трима футболисти начело на атаката,като в средата ще се разположи Аршавин. Колебания имаше дали Насри и Уолкът да играят изтеглени малко назад като атакуващи полузащитници, но това отпадна според информации от медиите и те ще бъдат също на върха на атаката. Тримата полузащитници ще бъдат изтеглени малко по-близо до защитата с цел насищане на футболисти пред наказателното поле, но при развитие на атаката няма никакви съмнения, че те също ще се включват.

Схемата 4-3-3 на Арсенал всъщност дава много големи възможности за атака и въпреки на пръв поглед свободните пространства в началото на собствената си половина, на Помпи ще бъде изключително трудно да преодолее защитният вал пред себе си.

В този смисъл очаквам нападателите на Портсмут да опитат стрелба отдалече. Арсенал ще се стремят пък да вкарат гол в първите 20 минути, с цел да не се изнерви мача.


От лондонския отбор няма да вземе участие Фабрегас, но и Джуру, Клиши, Гибс, Денилсон, Росицки....наказани няма. Аврам Грант няма да може да разчита със сигурност на Кану, наказани също няма.

Класата на Арсенал е несъмнена, но непредсказуемостта на отбора прави срещата интересна. Разлика имаше и срещу Бърнли, но неочаквано бяха загубени две точки. Ако „артилеристите" вкарат рано гол, смятам, че до края на срещата ще се забавляват и могат да отбележат поне още три. В същото време ясно се вижда как умората не позволява да се играе цял мач в голямо темпо и забавянето с гола ще зареди с ентусиазъм домакините, които са напълно в състояние да препънат своя именит съперник.

Срещата е непредсказуема  и би могла да завърши всякак. Ако има възможност за двоен знак ще е добре да се подсигури човек защото наистина и двата отбора изненадват. Аз ще потърся малко по-различно от общото мнение резултат и ще заложа на равен: 1-1.

Последни 5 мача:

Портсмут:

05 декември Портсмут - Бърнли 2:0 (Висша лига)
12 декември Съндърланд - Портсмут 1:1 (Висша лига)
16 декември Челси - Портсмут 2:1 (Висша лига)
19 декември Портсмут - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
26 декември Уест Хем - Портсмут 2:0 (Висша лига)

Арсенал:

09 декември Олимпиакос - Арсенал 1:0 (Шампионска лига)
13 декември Ливърпул - Арсенал 1:2 (Висша лига)
16 декември Бърнли - Арсенал 1:1 (Висша лига)
19 декември Арсенал - Хъл Сити 3:0 (Висша лига)
27 декември Арсенал - Астън Вила 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Портсмут - Арсенал

65 мача
28 победи за Арсенал
23 равенства
14 победи за Портсмут
Голова Разлика: 120:75 за Арсенал


Коефициенти от bet365:

Портсмут - 6.50
Равен - 4.00
Арсенал - 1.53


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173