Суонзи и Тотнъм няма да се победят на Либърти


П. Пенков

Суонзи и Тотнъм няма да се победят на Либърти

Суонзи - Тотнъм
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 14.12.2014г.
Час: 18:00
Съдия: Робърт Мадли


В неделя от 18:00 часа Суонзи Сити приема Тотнъм на "Либърти Стейдиъм" в двубой от 16-я кръг на Висшата лига. Двата отбора заемат съседни позиции във временното подреждане, като съответно "лебедите" са 8-ми с 22 инкасирани точки, а "шпорите" 10-ти с точка по-малко от тях. Последният път, когато тези два отбора се изправиха един срещу друг беше през януари тази година. Тогава Тотнъм спечели с 3:1 като гост, като попаденията за тях бяха дело на Адебайор и Флорес.

Съставът на Гари Монк не успя да инкасира точки преди седмица, след като в миналия кръг загуби с 3:1 от Уест Хем на "Болейн Граунд". Обобщено, в последните пет кръга Суонзи спечели общо 7 точки, след като записа 2 победи, 1 равенство и 1 загуба.

Колкото до Тотнъм, то воденият от Маурисио Почетино състав има абсолютни същите постижения в последните си пет мача от първенството. Миналия уикенд "лондончани" не успя да преборят градския си съперник Кристъл Палас, завършвайки наравно 1:1 на "Уайт Харт Лейн". Добра новина за феновете на Тотнъм е продължаването на тима извън груповата фаза на Лига Европа. Това стана така, след като "шпорите" завършиха на втората позиция в група С, само на точка зад първия Бешикташ.

Нийл Тейлър се очаква да се завърне в игра за Суонзи Сити, след като изтърпя вече наложеното му наказание. Това обаче не важи и за Лукаш Фабиански, който преди седмица получи червен картон срещу Уест Хем и тепърва ще трябва да стори това. Полузащитникът Том Керъл няма да може да вземе участие в тази среща, тъй като не може да се изправи срещу бившия си клуб, а съотборника му Федерико Фернандес е контузен.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино няма да може да разчита на Емануел Адебайор, който не беше включен в групата за мача, поради лични причини. Кайл Ноутън пък е под въпрос, след като пропусна последните два мача на Тотнъм, поради контузия.

Прогноза: Суонзи Сити - Тотнъм 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Суонзи:

09 ноември Суонзи - Арсенал 2:1 (Висша лига)
22 ноември Манчестър Сити - Суонзи 2:1 (Висша лига)
29 ноември Суонзи - Кристъл Палас 1:1 (Висша лига)
02 декември Суонзи - КПР 2:0 (Висша лига)
07 декември Уест Хем - Суонзи 3:1 (Висша лига)

Тотнъм:

27 ноември Тотнъм - Партизан 1:0 (Лига Европа)
30 ноември Тотнъм - Евертън 2:1 (Висша лига)
03 декември Челси - Тотнъм 3:0 (Висша лига)
06 декември Тотнъм - Кристъл Палас 0:0 (Висша лига)
11 декември Бешикташ - Тотнъм 1:0 (Лига Европа)

Досегашни срещи:

Суонзи - Тотнъм

37 срещи
8 победи за Суонзи
7 равенства
22 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 78:39 за Тотнъм

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179