Контузени Арсенал и Нюкасъл в сблъсък на Емирейтс


П. Пенков

Контузени Арсенал и Нюкасъл в сблъсък на Емирейтс

Арсенал - Нюкасъл
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 13.12.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Лий Мейсън


В късната съботна среща от английската Висша лига, Арсенал и Нюкасъл се изправят един срещу друг на стадион "Емирейтс". Последният път, когато тези съперници се изправиха един срещу друг беше през яприл тази година, като "артилеристите" спечелиха с класическото 3:0. Двата отбора влизат в този сблъсък, заемайки съседни позиции във временното подреждане, като съответно Арсенал е шести, а Нюкасъл седми, като и двата отбора притежават 23 точки в своите активи.

В последните пет кръга от Висшата лига съставът на Арсен Венгер спечели само 6 точки, след като тима претърпя цели 3 поражения в този времеви период. Последната загуба на "лондончани" беше преди седмица, когато те бяха надиграни убедително с 3:2 при гостуването им на Стоук Сити. По този начин "артилерисите" прекъснаха серията си от две поредни победи - с 1:0 над Уест Бромич и с 1:0 над Саутхемптън. Въпреки позицията, която Арсенал заема за момента във Висшата лига, добра новина за техните фенове е факта, че тима ще играе на 1/8-финалите в Шампионска лига. Арсенал завърши на втората позиция в група D, с еднакъв точков актив с първия в групата - Борусия Дортмунд.

За разлика от старта на кампанията, Нюкасъл в момента се намира в доста по-добър период, въпреки загубени точки от тима в края на миналия месец. Съставът на Алън Пардю прекъсна успешната си серия, след като претърпя минимална загуба с 1:0 при визитата на Уест Хем. Седмица по-късно Нюкасъл не успя да вземе и три точки срещу Бърнли, завършвайки наравно 1:1 на "Търф Муур". Едва миналия уикенд Нюкасъл записа шестата си победа през сезона, надигравайки неочаквано лидера Челси с 2:1 на "Сейнт Джеймсис Парк".

Арсенал има изключително сериозни проблеми с отсъстващи играчи, след като цели 12 футболисти на "лондончани" няма да могат да се включат в тази среща. Това са - Месут Йозил, Давид Оспина, Абу Диаби, Микел Артета, Джак Уилшър, Тио Уолкът, Натчо Монреал, Арън Рамзи, Лоран Косчелни, Серж Гнабри, Томас Роситцки и Калъм Чеймбърс. Първите 11 от този списък са контузия, а последния (Чеймбърс) изтърпя наказание. Освен това Матю Фламини от Арсенал е под въпрос за срещата, като ще бъде подложен на късен фитнес тест.

Нюкасъл имат абсолютно същите тежки проблеми с отсъстващи играчи. Аут за "свраките" ще бъдат Сантон, Де Йонг, Обертан, Гутиерес, Р.Тейлър, Крул, Ейрънс, Елиът, Гууд, С.Тейлър, Сисоко и Колочини.

Прогноза: Арсенал - Нюкасъл 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

26 ноември Арсенал - Борусия Дортмунд 2:0 (Шампионска лига)
29 ноември Уест Бромич - Арсенал 0:1 (Висша лига)
03 декември Арсенал - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)
06 декември Стоук Сити - Арсенал 3:2 (Висша лига)
09 декември Галатасарай - Арсенал 1:4 (Шампионска лига)

Нюкасъл:

09 ноември Уест Бромич - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)
22 ноември Нюкасъл - КПР 1:0 (Висша лига)
29 ноември Уест Хем - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
02 декември Бърнли - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
06 декември Нюкасъл - Челси 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Нюкасъл

174 срещи
70 победи за Арсенал
38 равенства
66 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 256:238 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
307