Арсенал ще запише равенство на Британия Стейдиъм


П. Пенков

Арсенал ще запише равенство на Британия Стейдиъм

Стоук Сити - Арсенал
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 06.12.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър

Арсенал гостува на "Британия Стейдиъм", където в събота от 17:00 часа ще се изправи в двубой със Стоук Сити, част от 15-я кръг на английската Висша лига. Последният път, когато тези два съперника се изправиха един срещу друг беше на 1 март 2014 година, когато "грънчарите" постигнаха минимална победа у дома с 1:0, благодарение на реализирани дузпа от Джонатън Уолтърс. Сега Арсенал влиза в този сблъсък, заемайки шестото място в подреждането, изоставайки само на две точки от Топ 4, докато Стоук е 13-ти, но пък и на само три пункта аванс пред зоната на изпадащите.

Съставът на Марк Хюз се намира в тежък период, след като тима не успя да инкасира нито една точка в последните три кръга, губейки съответно с 2:1 у дома от Бърнли, с 1:0 като гост на Ливърпул и с 2:1 на "Олд Трафорд" от Манчестър Юнайтед. Последната победа на Стоук Сити беше в началото на месец ноември, надигравайки Тотнъм с 2:1 на собствения му "Уайт Харт Лейн".

Колкото до Арсенал, то съставът на Арсен Венгер успя да се пребори с тежкия период от две поредни загуби, в който беше изпаднал. Това се случи, след като преди седмица "артилеристите" постигнаха победа, макар и с минималното 1:0, при гостуването си на Уест Бромич Албиън. В провелия пък се междинен кръг по-късно, "лондончани" взеха ценни три точки у дома, побеждавайки с късен гол Саутхемптън, благодарение на Алексис Санчес. След двубоят със Стоук Сити този уикенд, Арсенал ще се изправи срещу Галатасарай във фиктивен сблъсък, тъй като английския тим вече си е осигурил участието напред.

За домакините отсъстващи ще бъдат цели 5-ма играчи, като това са Одемвинге, Уилън, Хънт, Моузес и Сидуел. Джонатън Уолтърс пък е под въпрос, като вероятно ще бъде подложен на късен фитнес тест.

Арсенал също има доста сериозни проблеми с контузени играчи преди срещата, като това са - Дебюши, Йозил, Оспина, Абу Диаби, Артета, Уилшър и Уолкът. Гибс и Шчесни пък са под въпрос.

Прогноза: Стоук Сити - Арсенал 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

01 ноември Стоук Сити - Уест Хем 2:2 (Висша лига)
09 ноември Тотнъм - Стоук Сити 1:2 (Висша лига)
22 ноември Стоук Сити - Бърнли 1:2 (Висша лига)
29 ноември Ливърпул - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
02 декември Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)

Арсенал:

09 ноември Суонзи - Арсенал 2:1 (Висша лига)
22 ноември Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
26 ноември Арсенал - Борусия Дортмунд 2:0 (Шампионска лига)
29 ноември Уест Бромич - Арсенал 0:1 (Висша лига)
03 декември Арсенал - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Стоук Сити - Арсенал

99 срещи
24 победи за Стоук Сити
23 равенства
52 победи за Арсенал
Голова Разлика: 162:94 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205