Ливърпул ще продължи успешната си серия


П. Пенков

Ливърпул ще продължи успешната си серия

Ливърпул - Съндърланд
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 06.12.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик


В събота от 17:00 часа Ливърпул ще се изправи срещу Съндърланд на стадион "Анфийлд" в двубой от 15-я кръг на Висшата лига. "Мърсисайдци" успяха да се изкачат до осмата позиция в подреждането с 20 точки в актива си, докато Съндърланд остава в долната половина на таблицата със своето 14-то място и 14 инкасирани точки до момента. Последният път, когато тези отбори се изправиха един срещу друг беше през март тази година, като съставът на Брендън Роджърс спечели с 2:1 отново на "Анфийлд".

Преди седмица "червените" успяха да сложат край на серията си от четири поредни мача във Висшата лига без постигната победа и серията от три поредни двубой, в които претърпяха загуби. Това се случи, след като воденият от Брендън Роджърс състав победи трудно Стоук Сити на "Анфийлд", победа която вдъхна отново увереност на играчите. В допълнение пък в средата на тази седмица Ливърпул регистрира първата си победа като гост от средата на месец октомври насам, надигравайки новака Лестър Сити с 3:1. На Ливърпул предстои и важна среща от груповата фаза на Шампионска лига, тъй като "мърсисайдци" все още имат шансове за продължаване напред, но ще трябва да се наложат над Базел.

Съперникът на Ливърпул този уикенд - Съндърланд, няма постигната победа в последните си четири срещи от Висшата лига, в които отбора постигна три равенства и една загуба. Съставът на Густаво Пойет успя да вземе само точка съответно срещу Евертън, Лестър Сити и Челси, а в средата на тази седмица претърпя загуба с 4:1 у дома от Манчестър Сити.

За Ливърпул контузени продължават да бъдат Джон Фланагън, Сусо, Даниел Стъридж и Марио Балотели, а състоянието на Мамаду Сако ще бъде обект на дискусии преди началото на сблъсъка.

За Съндърланд Уес Браун се очаква да се завърне в стартовите 11, след като беше оставен резерва при загубата от Манчестър Сии. Ван Анхолт, Джакерини, Джоунс и Джонсън обаче продължават да се възстановят от травми и ще пропусната гостуването на "Анфийлд".

Прогноза: Ливърпул - Съндърланд 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

08 ноември Ливърпул - Челси 1:2 (Висша лига)
23 ноември Кристъл Палас - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
26 ноември Лудогорец - Ливърпул 2:2 (Шампионска лига)
29 ноември Ливърпул - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
02 декември Лестър - Ливърпул 1:3 (Висша лига)

Съндърланд:

03 ноември Кристъл Палас - Съндърланд 1:3 (Висша лига)
09 ноември Съндърланд - Евертън 1:1 (Висша лига)
22 ноември Лестър - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
29 ноември Съндърланд - Челси 0:0 (Висша лига)
03 декември Съндърланд - Манчестър Сити 1:4 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Съндърланд

162 срещи
75 победи за Ливърпул
35 равенства
52 победи за Съндърланд
Голова Разлика: 275:221 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189