Челси ще спечели трудно на Сейнт Джеймсис Парк


П. Пенков

Челси ще спечели трудно на Сейнт Джеймсис Парк

Нюкасъл - Челси
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 06.12.2014г.
Час: 14:45
Съдия: Мартин Аткинсън

В първа среща от 15-я кръг на английската Висша лига, Нюкасъл приема Челси в битка за трите точки на стадион "Сейнт Джеймсис Парк". Съставът на Алън Пардю заема 9-та позиция във временното подреждане, постигайки 5 победи, 5 равенства и 4 загуби от старта на надпреварата. Този на Жозе Моуриньо пък продължава да оглавява класирането с актив от 36 точки и 6 пункта преднина пред втория Манчестър Сити.

Домакините в предстоящата среща - Нюкасъл, не се представиха никак задоволително в последните два кръга от Висшата лига, след като успяха да вземат само една точка от тях. Освен това по този начин те сложиха край на успешната си серия от пет поредни победи. В последните дни на месец ноември "свраките" претърпяха поражение с 1:0 при гостуването си на Уест Хем, а в последвалия междинен кръг те си тръгнаха само с точка от Бърнли, завършвайки наравно 1:1.

Челси от своя страна също направи грешка преди седмица, след като не успя да се наложи над Съндърланд и регистира нулево равенство, при визитата си на "червените котки". Няколко дни по-късно обаче "лондончани" успяха да се вдигнат отново и да постигнат поредната си победа през този сезон, надигравайки убедително градския съперник Тотнъм с 3:0 на "Стамфорд Бридж". След двубоя с Нюкасъл този уикенд, на Челси предстои двубои за протокола от групите на Шампионска лига със Спортинг Либасон, тъй като английския тим отдавна си гарантира участие напред в надпреварата.

Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю има огромни проблеми с контузени играчи преди срещата. Отсъстващи за отбора със сигурност ще бъдат - Сантон, Де Йонг, Обертан, Гутиерес, Гууд, Тейлър, Крул и Амеоби. В допълнение на изброените играчи, Ейрънс, Уилямсън и Колочини са под въпрос, като вероятно ще бъдат подложени на късни медицински прегледи.

За Челси Диего Коща се завърна в игра, след като изтърпя наказанието си, поради което е много вероятно да замени Дидие Дрогба в стартовите 11. Нейтън Аке и Рамиреш остава контузени, а Неманя Матич получи петия си жълт картон за сезон в сблъсъка с Тотнъм, поради което ще изтърпи един мач наказание.

Прогноза: Нюкасъл - Челси 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

01 ноември Нюкасъл - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
09 ноември Уест Бромич - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)
22 ноември Нюкасъл - КПР 1:0 (Висша лига)
29 ноември Уест Хем - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
02 декември Бърнли - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)

Челси:

08 ноември Ливърпул - Челси 1:2 (Висша лига)
22 ноември Челси - Уест Бромич 2:0 (Висша лига)
25 ноември Шалке 04 - Челси 0:5 (Шампионска лига)
29 ноември Съндърланд - Челси 0:0 (Висша лига)
03 декември Челси - Тотнъм 3:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Нюкасъл - Челси

155 срещи
51 победи за Нюкасъл
39 равенства
65 победи за Челси
Голова Разлика: 233:193 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
226