Съндърланд няма да успее да спре серията на Челси


П. Пенков

Съндърланд няма да успее да спре серията на Челси

Съндърланд - Челси
Стадион: "Стейдъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 29.11.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Кевин Френд

Челси се изправя срещу Съндърланд на "Стейдиъм ъф Лайт" в късна среща от съботния ден във Висшата лига. Съставът на Жозе Моуриньо продължава да бъде временен лидер в подреждането с цели 6 точки преднина пред втория Саутхемптън, докато "черните котки" се намират близо до зоната на изпадащите, ситуирайки се на 13-то място с три точки пред първия в зоната - Лестър.

Мениджърът на Съндърланд Густаво Пойет успя да стабилизира представянето на тима в последните седмици, след тежката загуба с 8:0 от Саутхемптън в средата на октомври и последвалото поражения от Арсенал с 2:0. От този период насам, Съндърланд изигра три добри срещи, в които успя да инкасира общо 5 точки. В първата от тях "черните котки" надиграха с 3:1 Кристъл Палас, а в другите две записаха равенства срещу Евертън и Лестър Сити. 

Блестящата форма на Челси във Висшата лига продължи и преди седмица, след като съставът на Жозе Моуриньо победи Уест Бромич с 2:0 у дома, като по този начин удължи успешната си серия. Последната грешка на "лондончани" в първенството беше равенството с 1:1 срещу Манчестър Юнайтед в края на месец октомври. В допълнение Челси е лидер и в своята група в Шампионска лига, като през тази седмица тима постигна трета си победа в турнира през този сезон, разгромявайки Шалке 04 с 5:0 като гост.

Проблемите за Густаво Пойет са абсолютно също, както преди седмица, като контузени за тима са Ван Анхолт, Джакерини и Джоунс. Рикардо Алварес пък е под въпрос, като състоянието му вероятно ще бъде обект на дискусии преди началото на срещата. Добра новина ще бъде завръщането на Себастиан Коатес, който обаче ще започне от резервната скамейка.

Диеко Коща, който получи лека травма срещу Шалке 04 през седмицата е много вероятно ще пропусне тази среща или да получи почивка от Жозе Моуриньо, за да се възстанови напълно. Младият бранител на "лондончани" Нейтън Аке сатана ясно, че ще пропусне няколко седмици от сезона, поради контузия.

Прогноза: Съндърланд - Челси 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231