Ще успее ли Ливърпул да спечели три точки?


П. Пенков

Ще успее ли Ливърпул да спечели три точки?

Ливърпул - Стоук Сити
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 29.11.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Крейг Поулсън

В събота от 17:00 часа Ливърпул приема Стоук Сити на стадион "Анфийлд" в мач от 13-я кръг на английската Висша лига. Двата отбора се намират на съседни позиции във временното класиране, като съответно "мърсисайдци" са 12-ти с 14 спечелени точки, а "грънчарите" са позиция над тях с точка в повече. Последният път, когато тези два отбора се изправиха един срещу друг беше през януари тази година, когато в голово шоу съставът на Брендън Роджърс спечели като гост с 5:3.

Позицията на северноирландецът в Ливърпул е поставена вече под въпрос, поради изключително слабото представяне на отбора в сравнение с показаното през миналия сезон. В момента "мърсисайдци" са в серия от три поредни загуби, като последната спечелена точка за тима във Висшата лига беше в края на октомври при нулевото равенство срещу Хъл Сити. От тогава насам "червените" претърпяха поражения от Нюкасъл, Челси и Кристъл Палас. В средата на изминаващата седмица съставът на Брендън Роджърс усложни продължаването си напред извън груповата фаза на Шампионска лига, стигайки само до равенство 2:2 при визитата си на Лудогорец. След спечелената само точка, Ливърпул остана на третото място в група B, оставайки на 2 точки зад втория Базел.

Стоук Сити също не се намира в добра форма в последните няколко кръга, в сравнение с първите два месеца от кампанията, когато "грънчарите" регистрираха общо по-голяма част от настоящия си актив. В последните си пет срещи от Висшата лига, съставът на Марк Хюз успя да спечели 7 точки в 2 победи, 1 равенство и 2 загуби. Победите за тима бяха съответно над Суонзи Сити и Тотнъм, равенството - срещу Уест Хем, а загубите - от Саутхемптън и Бърнли.

Нападателят на Ливърпул Марио Балотели все още не е готов да се завърне в игра, като вероятно Рики Ламбърт отново ще излезе титуляр. Контузени за "червените" още са Фланагън, Сако, Сусо и Стъридж. Хосе Енрике ще бъде подложен на късен фитнес тест, а Ловрен се очаква да започне титуляр, след като беше заменен от Туре в Шампионска лига.

За Стоук Сити контузени продължават да бъдат Одемвинге, Уилън, Хът и Моузес. Усама Асайди няма право да се изправи срещу бившия си клуб, а Пийтърс и Уилсън са под въпрос.

Прогноза: Ливърпул -  Стоук Сити 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
222