Арсенал ще зарадва феновете си с успех на Дъ Хоутърнс


П. Пенков

Арсенал ще зарадва феновете си с успех на Дъ Хоутърнс

Уест Бромич - Арсенал
Стадион: "Дъ Хоутърнс", Уест Бромич
Дата: 29.11.2014г.
Час: 14:45
Съдия: Крис Фой

В първи сблъсък от 13-я кръг на Висшата лига, Уест Бромич Албиън приема Арсенал на стадион "Дъ Хоутърнс". Съставът на Алън Ирвайн заема позиция във втората половина на подреждането и по-точно 13-то място с актив от 13 точки след 12 изиграни мача. "Топчиите" пък са 5 места по-напред, притежавайки четири спечелени точки в повече от "свраките".

В последните два изминали кръга от Висшата лига, Уест Бромич не успя да спечели нито една точка. В първия си сблъсък тима претърпя загуба у дома с 2:0 от Нюкасъл, а две седмици по-късно не успя да се противопостави на Челси и загуби отново със същия резултат на "Стамфорд Бридж". Тези две поражения дойдоха само няколко дни, след като "свраките" регистрираха третата си победа през настоящата кампания, справяйки се като гост на новака Лестър Сити с 1:0.

Положението на Арсенал много наподобява това на Уест Бромич, тъй като "лондончани" също се намират в тежък период. След двете поредни победи (над Съндърланд и Бърнли) съставът на Арсен Венгер загуби ценни точки, след като тима първоначално загуби неочаквано визитата си на Суонзи Сити с 2:1, а кръг по-късно допусна поражения на "Емирейтс" с 2:1 от Манчестър Юнайтед. Добра новина за феновете на тима остава представянето на "топчиите" в Шампионска лига. Там Арсенал си гарантира сигурно продължаване напред извън груповата фаза, след като през изминалата седмица победи с 2:0 Борусия Дортмунд, като благодарение на трите точки Арсенал остана втори в групата си с 10 точки, а "Бе Фау Бе" лидер с 2 точки в повече.

Относно контузените и наказаните футболисти преди Уест Бромич - Арсенал, то за мениджъра Алън Ирвайн отсъстващи ще бъдат Олсон, Варела и Якоб. Първите двама продължават да се възстановяват в лазарета на тима, докато последия изтърпява наказание, след като получи червен картон срещу Челси преди седмица. Съотборникът им Себастиан Поконьоли не се знае дали ще може да се включи в игра, като вероятно ще бъде подложен на късен фитнес тест.

Проблемите пред Арсен Венгер с отсъстващи играчи са огромни. Контузени за "артилеристите" са Дебюши, Йозил, Оспина, Диаби, Артета, Саного, Уилшър и Шчесни. През седмицата стана ясно, че именно Уилшър, който получи травмата си в глезена срещу "червените дяволи" миналия уикенд, ще му са нужни 3 месеца, за да се възстанови напълно.

Прогноза: Уест Бромич - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
286