Време е Ливърпул да запише победа във Висшата лига


П. Пенков

Време е Ливърпул да запише победа във Висшата лига

Кристъл Палас - Ливърпул
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 23.11.2014г.
Час: 15:30
Съдия: Джонатън Мо
с

В неделя, в един от двата сблъсъка, на които ще станем свидетели, Кристъл Палас и Ливърпул се изправят един срещу друг на "Селхърст Парк". И двата отбора заемат позиции в долната половина на таблицата, като съответно "мърсисайдци" са 11-ти с 14 инкасирани точки след 11-те кръга досега, докато "орлите" са на крачка от опасната зона. Те заемат 17-та позиция с еднакъв точков актив с Лестър Сити, като единствено по-добрата им голова разлика ги държи извън зоната на изпадащите.

Съставът на Нийл Уорнък определено се справяше по-добре в началото на сеозна, когато въпреки загубите в първите два кръга (от Арсенал и Уест Хем) не им лиспваха "проблясъци", каквито бяха победите над Евертън с 3:2 и над Лестър Сити с 2:0. След този период Кристъл Палас изпадна в много тежка серия, като успя да вземе само една точка в пет двубоя. Тя беше извоювана при равенството 2:2 срещу Уест Бромич, като в останалите четири сблъсъка тима претърпя поражения съответно от Хъл Сити, Челси, Съндърланд и Манчестър Юнайтед.

Сезонът са Ливърпул също може да бъде определен като пълен провал до този момент, след впечатляващото представяне на "мърисайдци" преди година. Поста на мениджърът Брендън Роджърс със сигурност вече е поставен под въпрос, който ще бъде разглеждан от клубните собственици, тъй като статистиката е смазваща. Ливърпул е регистрирал повече загуби досега отколкото победи, имайки съответно 5 загуби, 4 победи и 2 равенства в актива си. Последният успех на тима във Висшата лига беше на 19 оквтомри, когато Ливърпул успя да надиграе с 3:2 Куинс Парк Рейнджърс като гост. От тогава насам "червените" записаха нулево равенство срещу Хъл Сити, както и 2 поражения - от Нюкасъл с 1:0 и от Челси с 2:1. Междувременно Ливърпул е трети в групата си в Шампионска лига, изоставайки на три точки от втория Базел и на цели 9 пункта от лидера Реал Мадрид. Единствената добра новина за отбора е продължаването напред в Купата на Лигата, където на 1/4 финала ще се изправи срещу Борнемут на 17 декември.

Мениджърът на Кристъл Палас Нийл Уорнък няма да може да разчита със сигурност на контузения Стюърт О'Кийф, а Джеймс МакАртър ще трябва да премине късен фитнес тест. Йединак се очаква да се завърне в стартовите 11, след като пропусна визитата на Манчестър Юнайтед, поради наказание.

През изминалата седмица Ливърпул беше покосен от новината, че Даниел Стъридж е получил поредното усложнение на своята травма, поради което той няма да може да се завърне в игра до края на тази година. В лазарета на "мърсисайдци" се намират още Джон Фланагън, Мамаду Сако и Сусо. Хендерсън, Енрике и Джан са под въпрос.

Прогноза: Кристъл Палас - Ливърул 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Кристъл Палас:

04 октомври Хъл Сити - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)
18 октомври Кристъл Палас - Челси 1:2 (Висша лига)
25 октомври Уест Бромич - Кристъл Палас 2:2 (Висша лига)
03 ноември Кристъл Палас - Съндърланд 1:3 (Висша лига)
08 ноември Манчестър Юнайтед - Кристъл Палас 1:0 (Висша лига)

Ливърпул:

25 октомври Ливърпул - Хъл Сити 0:0 (Висша лига)
28 октомври Ливърпул - Суонзи 2:1 (Купа на Лигата)
01 ноември Нюкасъл - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
04 ноември Реал Мадрид - Ливърпул 1:0 (Шампионска лига)
08 ноември Ливърпул - Челси 1:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Кристъл Палас - Ливърпул

42 срещи
10 победи за Кристъл Палас
11 равенства
21 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 83:37 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184