Уест Бромич ще си тръгне без точка от Стамфорд Бридж


П. Пенков

Уест Бромич ще си тръгне без точка от Стамфорд Бридж

Челси - Уест Бромич
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 22.11.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън


В събота от 17:00 часа борбата във Висшата лига отново ще бъде подновена, като един от сблъсъците, на който ще станем свидетели е този между Челси и Уест Бромич Албиън. Домакините от "Стамфорд Бридж" продължават да бъдат лидери във временното подреждане, притежавайки четири точки преднина пред втория Саутхемптън, докато "свраките" са на далечната 13-та позиция с актив от 13 инкасирани точки.

Съставът на Жозе Моуриньо сгреши само веднъж в последните си 5 изиграни срещи от първенството, в които "лондончани" успяха да вземат 13 точки от максималните 15. Две от тях Челси загуби в края на месец октомври при визитата си на Манчестър Юнайтед, завършвайки при равенство 1:1 с "червените дяволи". След този сблъсък "сините" постигнаха две победи - съответно с 2:1 над Куинс Парк Рейнджърс и с 2:1 над Ливърпул. Междувременно Челси си осигури място напред в Купата на Лигата, постигайки успех с 2:1 при гостуването си на Шроусбъри Таун. Освен това силната форма на Челси е факт и груповата фаза на Шампионска лига, където тима е първи в групата си с актив от 8 точки и 3 пункта преднина пред втория Шалке 04.

Уест Бромич Албиън е много вероятно отново да се бори да оставенето си в елита и през настоящата кампания, тъй като тима не успява регулярно да инкасира точки. "Свраките" започнаха сезона доста трудно, след като в първите четири кръга спечелиха само 2 точки. Към краят на месец септември съставът на Алън Ървайн успя да зарадва почитателите си, постагайки победи с 1:0 над Тотнъм и с 4:0 над Бърнли. От този период насам обаче, тима записа загуби съответно от Ливърпул и Нюкасъл, равенства с Манчестър Юнайтед и Кристъл Палас, както и една единствена победа - над новака Лестър Сити с 1:0. 

Относно новините за контузени или наказани футболисти в двата тима, то за Челси единствените двама, които са под въпрос за Жозе Моуриньо са Секс Фабрегас и Андре Шюрле. Фабрегас и Шюрле пропуснаха двубоите си от национално равнище, тъй като първия лекуваша лека контузия, а втория вирусно заболяване. Въпреки това има големи шансове двамата да фигурират в предстоящат среща, тъй като имаха достатъчно време, за да се възстановят успешно.

За Уест Бромич Албиън Йонас Олсон остава аут и ще пропусне двубоя този уикенд, докато съотборника му Себастиен Поконьоли остава под въпрос. Белгийецът не успя да вземе участие с националния си отбор през последната седмица, поради което участието му на "Стамфорд Бридж" е съмнително.

Прогноза: Челси - Уест Бромич Албиън 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

26 октомври Манчестър Юнайтед - Челси 1:1 (Висша лига)
28 октомви Шроусбъри Таун - Челси 1:2 (Купа на Лигата)
01 ноември Челси - КПР 2:1 (Висша лига)
05 ноември Марибор - Челси 1:1 (Шампионска лига)
08 ноември Ливърпул - Челси 1:2 (Висша лига)

Уест Бромич:

20 октомври Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
25 октомври Уест Бромич - Кристъл Палас 2:2 (Висша лига)
28 октомври Борнемут - Уест Бромич 2:1 (Купа на Лигата)
01 ноември Лестър - Уест Бромич 0:1 (Висша лига)
09 ноември Уест Бромич - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Челси - Уест Бромич

131 срещи
54 победи за Челси
35 равенства
42 победи за Уест Бромич
Голова Разлика: 209:189 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190