Ще успее ли Челси да разлати стола на Брендън Роджърс?


П. Пенков

Ще успее ли Челси да разлати стола на Брендън Роджърс?

Ливърпул - Челси
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 08.11.2014г.
Час: 14:45
Съдия: Антъни Тейлър


Единадесетият кръг от английската Висша лига ще започне с дерби среща, а именно сблъсъка между Ливърпул и Челси. Двата отбора излизат един срещу друг на стадион "Анфийлд" в събота от 14:45 часа. Съставът на Жозе Моуриньо е временен лидер в подреждането с актив от 26 точки и четири пункта преднина пред втория Саутхемптън, докато този на Брендън Роджърс не се представя на нивото, което показваше през миналия сезон, заемайки седмата позиция с 12 точки по-малко от Челси.

Ливърпул се намира в доста тежка форма, като в последните дни се заговори за евентуална напускане на Брендън Роджърс, което беше продиктувано от първите възгласи на червените фенове, част от които вече поискаха това да стане факт, поради слабата форма на отбора. "Мърсисайдци" постигнаха само 2 победи в последните си 5 срещи от Висшата лига, като в останалите 3 тима регистира 2 равенства и 1 поражение. През миналия уикенд, когато всички очакваха, че Ливърпул най-накрая ще постигне своя триумф, то тима загуби за четвърти път през настоящата кампания, не успявайки да се противопостави на Нюкасъл. В допълнене на слабата форма, която отбора показва във Висшата лига, Ливърпул е на път да приключи участието си в Шампионска лига още в груповата фаза. Това е така, тъй като тима за момента е трети в група B с три точки зад втория Базел. Единствената добра новина за феновете на отбора в последно време беше продължването в 1/4-финалите на Купата на Лигата, след като Ливърпул се наложи с 2:1 над Суонзи Сити в края на миналия месец.

Колкото до Челси, то съставът на Жозе Моуриньо се представя брилятно до момента в първенството, като единствено равенството 1:1 срещу Манчестър Юнайтед в края на октомври не им позволи да натрупат по-голяма преднина пред основните си конкуренти в таблицата. Преди седмица "лондончани" отново зарадваха феновете си с успех, надигравайки с 2:1 Куинс Парк Рейнджърс на "Стамфорд Бридж". В допълнение отбора се класира напред и в Купата на Лигата, успявайки да острани от борбата Шроусбъри Таун с 2:1. Представянето на Челси в груповата фаза на Шампионска лига е далеч по-добро то това на Ливърпул, защото "сините" са лидери в своята група G, оставяйки зад тях Шалке 04, Спортинг Лисабон и Марибор.

В предстоящата среща с Челси, мениджърът на домакините Брендън Роджърс няма да може да разчита на четирима от своите играчи. Това са контузените Мамаду Сако, Сусо, Хосе Енрике и Джон Фланагън. Освен това все още не се знае дали нападателят Даниел Стъридж ще може да се завърне в игра, като е много вероятно това да стане, след преминаване на късен фитнес тест.

Единственият играч на Челси, който ще пропусне гостуването в Ливърпул е Джон Оби Микел, който все още не се е възстановил от травмата си. Добра новина за Жозе Моуриньо със сигурност ще бъде завръщането в игра на Сезар Аспиликуета, който изтърпя наказанието си и е готов да заеме позиция на левия фланг.

Прогноза: Ливърпул - Челси 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

22 октомври Ливърпул - Реал Мадрид 0:3 (Шампионска лига)
25 октомври Ливърпул - Хъл Сити 0:0 (Висша лига)
28 октомври Ливърпул - Суонзи 2:1 (Купа на Лигата)
01 ноември Нюкасъл - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
04 ноември Реал Мадрид - Ливърпул 1:0 (Шампионска лига)

Челси:

21 октомври Челси - Марибор 6:0 (Шампионска лига)
26 октомври Манчестър Юнайтед - Челси 1:1 (Висша лига)
28 октомви Шроусбъри Таун - Челси 1:2 (Купа на Лигата)
01 ноември Челси - КПР 2:1 (Висша лига)
05 ноември Марибор - Челси 1:1 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Челси

168 срещи
74 победи за Ливърпул
35 равенства
59 победи за Челси
Голова Разлика: 255:236 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224