Ливърпул ще надиграе Нюкасъл в първи сблъсък от кръга


П. Пенков

Ливърпул ще надиграе Нюкасъл в първи сблъсък от кръга

Нюкасъл - Ливърпул
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 01.11.2014г.
Час: 14:45
Съдия: Андре Маринър


В събота от 14:45 часа, Нюкасъл и Ливърпул ще открият десетия кръг от Висшата лига с двубой помежду си. Съставът на Алън Пардю успя да се изкачи до 14-та позиция във временното подреждане, благодарение на доброто си представянето в последните два кръга. Ливърпул пък остана на седмото място, като вече цели 9 точки делят "мърсисайдци" от първото място, заемано от Челси. Както вече беше споменато, Нюкасъл се намира в добра серия, след като взе максимума от точка през последните два уикенда. На 18 октомври "свраките" спечелиха трудно с 1:0 домакинството си на новака Лестър Сити, а седмица по-късно осъществиха обрат на Тотнъм и надиграха "шпорите" с 2:1 на собствения им "Уайт Харт Лейн". Колкото до съперника (Ливърпул), то мениджърът на тима Брендън Роджърс се намира в все по-сериозно положение, след като през новия сезон отбора не притежава нужната острота, която беше основно качество на "червените" в миналата кампания. В последните си шест изиграни срещи от Висшата лига, Ливърпул регистра 2 победи, 2 равенства и 2 загуби, което със сигурност не е желания резултат от страна на фенове и ръководство. През миналата седмица "мърсисайдци" дори не успяха да спечелят три точки у дома, завършвайки при нулево равенство с Хъл Сити, само уикенд по-късно, след като беше постигната изтрадана победа над Куинс Парк Рейнджърс.

През средата на изминалата седмица Нюкасъл и Ливърпул трябваше да изиграят своите двубои от 1/8-финалната фаза в Купата на Лигата. Съставът на Алън Пардю постигна впечатлваща победа, налагайки се с 2:0 на "Етихад" и по този начин острани Манчестър Сити. Ливърпул пък също успя да си гарантира участие на четвъртфиналите, тъй като се наложи с 2:1 над Суонзи Сити. Двубоят на "Анфийлд" със сигурност ще бъде запомнящ за червените фенове, поради факта, че техния отбор губеше в резултата до самия край на срещата, но типично за Ливърпул, тима обърна резултата в своя полза.

Мениджърът на домакините Алън Пардю няма да може да разчита на трима от своите футболисти в предстоящата среща с Ливърпул, като това ще бъдат контузените - Давиде Сантон, Сием де Йонг и Папис Демба Сисе. Полузащитникът на "свраките" Роландо Ейрънс вероятно ще започне като титуляр този път, след като се представи прекрасно в Купата на Лигата.

Ливърпул също има сериозни проблеми с контузени играчи преди гостуване на Нюкасъл. На разположение на Брендън Роджърс няма да бъдат Мамаду Сако, Сусо, Джон Фланагън и Даниел Стъридж. Освен това преди няколко дни стана, че и Хосе Енрике се присъединява към лазарета на "мърсисайдци", тъй като изпитва болки в коляното.

Прогноза: Нюкасъл - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

29 септември Стоук Сити - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
04 октомври Суонзи - Нюкасъл 2:2 (Висша лига)
18 октомври Нюкасъл - Лестър 1:0 (Висша лига)
26 октомври Тотнъм - Нюкасъл 1:2 (Висша лига)
29 октомври Манчестър Сити - Нюкасъл 0:2 (Купа на Лигата)

Ливърпул:

04 октомври Ливърпул - Уест Бромич 2:1 (Висша лига)
19 октомври КПР - Ливърпул 2:3 (Висша лига)
22 октомври Ливърпул - Реал Мадрид 0:3 (Шампионска лига)
25 октомври Ливърпул - Хъл Сити 0:0 (Висша лига)
28 октомври Ливърпул - Суонзи 2:1 (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:

Нюкасъл - Ливърпул

167 срещи
47 победи за Нюкасъл
40 равенства
80 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 293:204 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
298