Челси едва ли ще бъде затруднен на Селхърст Парк


П. Пенков

Челси едва ли ще бъде затруднен на Селхърст Парк

Кристъл Палас - Челси
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 18.10.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Крейг Поусън


Осмият кръг в английската Висша лига противопоставя един срещу друг Кристъл Палас и Челси в събота от 17:00 часа българско време. Съставът на Жозе Моуриньо продължава да бъде временен лидер в подреждането с 5 точки преднина пред втория Манчестър Сити, докато Кристъл Палас се доближава до зоната на изпадащите, намирайки се засега на 15-та позиция с актив от 8 точки, с 4 повече от Нюкасъл, който оглавява опасната зона. "Лондончани" може да се заяви, че се представят блестящо от началото на сезона, като единствена грешна стъпка на тима беше равенството, което записа с Манчестър Сити в края на месец септември, но предвид качеството на съперника, ремито е може би идеален вариант за Жозе Моуриньо. От този двубой насам, "сините" се намират в серия от две поредни победи, след като надиграха съответно Астън Вила с 3:0 и Арсенал с 2:0, като и двата мача Челси беше домакин. Колкото до съперника Кристъл Палас, то съставът на Нийл Уорнък сложи край на успешната си серия от две поредни победи, след като преди паузата за националните отбори, "орлите" загубиха с 2:0 гостуването си на Хъл Сити. Единствената цел преди тима в тази кампания ще бъде добро представяне и оставане в елита и през следващия сезон, тъй като отбора приключи участието си и в Купата на Лигата, бивайки отстранен от Нюкасъл с 3:2.

За състава на домакините Скот Дан е аут и ще пропусне срещата с Челси, докато съотборника му Адриан Мариапа е под върпос, като вероятно състоянието му ще бъде обект на дискусии преди началото на сблъсъка.

За Жозе Моуриньо също един играч няма да бъде на негово разположение, като това е Рамиреш. Освен това Андре Шюрле е под върпос, но е много вероятно да бъде включен в листата с резерви.

Прогноза: Кристъл Палас - Челси 0:4

Последни 5 изиграни срещи:

Кристъл Палас:

13 септември Кристъл Палас - Бърнли 0:0 (Висша лига)
21 септември Евертън - Кристъл Палас 2:3 (Висша лига)
24 септември Кристъл Палас - Нюкасъл 2:3 сл. прод. (Купа на Лигата)
27 септември Кристъл Палас - Лестър 2:0 (Висша лига)
04 октомври Хъл Сити - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)

Челси:

21 септември Манчестър Сити - Челси 1:1 (Висша лига)
24 септември Челси - Болтън 2:1 (Купа на Лигата)
27 септември Челси - Астън Вила 3:0 (Висша лига)
30 септември Спортинг Лисабон - Челси 0:1 (Шампионска лига)
05 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Кристъл Палас - Челси

44 срещи
9 победи за Кристъл Палас
15 равенства
20 победи за Челси
Голова Разлика: 70:47 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190