Хъл Сити ще си тръгне без точка от Емирейтс


П. Пенков

Хъл Сити ще си тръгне без точка от Емирейтс

Арсенал - Хъл Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 18.10.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Роджър Ийст


В събота от 17:00 часа Арсенал приема Хъл Сити в двубой от 8-я кръг на английската Висша лига. Двата съперника заемат близки помежду си позиции във временното подреждане, като съответно състава на Арсен Венгер е 8-ми с актив от 10 точки, докато този на Стийв Брус е три позиции по-надолу с 9 инкасирани точки до момента. В последния кръг преди началото на паузата за националните отбори, Арсенал загуби градското дерби с Челси с 2:0 на "Стамфорд Бридж", а Хъл Сити постигна втората си победа от началото на сезона, надигравайки с 2:0 у дома Кристъл Палас. "Артилеристите" със сигурно биха дали всичко в предстоящия сблъсък, за да спечелят така нужните им три точки, но трябва да вземат предвид и факта, че няколко дни по-късно ги очаква и двубой с Андерлехт от груповата фаза на Шампионска лига. До момента в този турнир Арсенал има спечелени само три точки, които бяха извоювани над Галатасарай, а в първия си мач "топчиите" претърпяха поражение с 2:0 при визитата си на Борусия Дортмунд.

Колкото до контузените играчи в двата тима, то Арсен Венгер има значително повече проблеми преди тази среща в сравнение с опонента си Стийв Брус. Това е така, след като Косчелени, Жиру, Дебюши, Саного, Йозил, Рамзи, Гнабри и Уолкът ще пропуснат тази среща, поради травми. Освен това, в допълнение на изброените, Калъм Чеймбърс е наказан, а Оспина, Роситцки и Абу Диаби са под въпрос. Определено ситуацията в Арсенал с отсъстващи играчи е повече от сериозна.

Хъл Сити пък няма да може да разчита единствено на двама свои играчи в предстоящата среща, като това са Робърт Снодграс и Алън МагГрегър. Ахмед Елмохамади пък е под въпрос, като вероятно ще бъде подложен на късен фитнес тест.

Прогноза: Арсенал - Хъл Сити 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

20 септември Астън Вила - Арсенал 0:3 (Висша лига)
23 септември Арсенал - Саутхемптън 1:2 (Купа на Лигата)
27 септември Арсенал - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
01 октомври Арсенал - Галатасарай 4:1 (Шампионска лига)
05 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)

Хъл Сити:

15 септември Хъл Сити - Уест Хем 2:2 (Висша лига)
20 септември Нюкасъл - Хъл Сити 2:2 (Висша лига)
24 септември Уест Бромич - Хъл Сити 3:2 (Висша лига)
27 септември Хъл Сити - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)
04 октомври Хъл Сити - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Хъл Сити

19 срещи
13 победи за Арсенал
3 равенства
3 победи за Хъл Сити
Голова Разлика: 37:18 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202