Поредната битка за Лондон ще остане без победител


П. Пенков

Поредната битка за Лондон ще остане без победител

Челси - Арсенал
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 05.10.2014г.
Час: 16:05
Съдия: Мартин Аткинсън


В дербито на Лондон в неделния ден от 7-я кръг на Висшата лига, Челси приема Арсенал на стадион "Стамфорд Бридж". Съставът на Жозе Моуриньо продължава да оглавява временното подреждане с актив от 16 точки, докато Арсенал заема петото място с 6 спечелени по-малко точки от "сините". Прави впечатление, че и двата отбора нямат записана загуба от началото на кампанията. От нейния старт в средата на август, Челси регистира 5 победи и 1 равенство, като в миналия кръг състава на Жозе Моуриньо победи Астън Вила като домакин с класическото 3:0. Арсенал пък започна обещаващо с победа с 2:1 на Кристъл Палас, но след това серията от три поредни равенства не даде шанс на тима да заеме позиция в челото на таблицата. Въпреки това, съставът на Арсен Венгер сложи край на тези серия, постигайки успех с 3:0 над Астън Вила, но преди седмица отново "вкуси" ремито, завършвайки наравно 1:1 в градското дерби с Тотнъм. Колкото до представянето на Челси и Арсенал в Шампионска лига, то "сините" започнаха с равенство 1:1 с Шалке 04, но през тази седмица спечелиха трите точки, след победа с 1:0 при визитата си на Спортинг Лисабон. "Артилеристите" пък започнаха участието си в турнира с грешка и нула инкасирани точки при гостуването на Борусия Дортмунд, но пък през настоящата седмица тима показа добра игра и победи с убедителното 4:1 Галатасарай на "Емирейтс".

В предстоящото дерби мениджърът на Челси Жозе Моуриньо няма да може да разчита на двама свои играчи, като това са Рамиреш и Дидие Дрогба, който се възстановяват от травми.

Списъкът на Арсен Венгер с контузени футболисти е много по-голям, след като цели 8 негови играчи няма да могат да се включат в срещата. Това са Оливие Жиру, Матийо Дебюши, Яя Саного, Серж Гнабри, Микел Артета, Натчо Монреал, Тио Уолкът и Арън Рамзи.

Прогноза: Челси - Арсенал 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

17 септември Челси - Шалке 04 1:1 (Шампионска лига)
21 септември Манчестър Сити - Челси 1:1 (Висша лига)
24 септември Челси - Болтън 2:1 (Купа на Лигата)
27 септември Челси - Астън Вила 3:0 (Висша лига)
30 септември Спортинг Лисабон - Челси 0:1 (Шампионска лига)

Арсенал:

16 септември Борусия Дортмунд - Арсенал 2:0 (Шампионска лига)
20 септември Астън Вила - Арсенал 0:3 (Висша лига)
23 септември Арсенал - Саутхемптън 1:2 (Купа на Лигата)
27 септември Арсенал - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
01 октомври Арсенал - Галатасарай 4:1 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Челси - Арсенал

182 срещи
58 победи за Челси
53 равенства
71 победи за Арсенал
Голова Разлика: 259:240 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188