Ливърпул ще сложи край на негативната си серия


П. Пенков

Ливърпул ще сложи край на негативната си серия

Ливърпул - Уест Бромич
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 04.10.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър


В събота от 17:00 часа Ливърпул приема Уест Бромич на "Анфийлд" в двубой от седмия кръг от английската Висша лига. Съставът на Брендън Роджърс определено се намира в доста труден период, след като тима не успя да постигне победа в последните си три срещи от първенството. В този период "мърсисайдци" регистрираха загуби съответно от Астън Вила и Уест Хем, както и равенство 1:1 срещу Евертън. Позицията, която заема Ливърпул за момента не съответства на представянето на отбора в края на миналия сезон, след като Ливърпул е 14-ти със 7 спечелени точки, изоставайки на 9 точки от лидерското място. Относно предстването на тима в Шампионска лига, то Ливърпул беше изместен на третото място в група B, след като загуби с 1:0 гостуването си на Базел в средата на тази седмица.

Уест Бромич Албиън подобри значително представянето си в последните два кръга от Висшата лига, което помогна на тима да се изкачи до десетата позиция във временното подреждане и с точка повече от съперника си този уикенд - Ливърпул. Преди две седмици съставът на Алън Ървайн надигра Тотнъм с 1:0 на собствения му "Уайт Харт Лейн", а в следващия кръг разгроми новака Бърнли с 4:0. В допълнение Албиън продължава напред и в Купата на Лигата, след като в края на миналия месец отстрани Хъл Сити от надпреварата след 3:2 на "Дъ Хоутърнс".

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви на официалната пресконференция преди двубоя, че все още не е взел решение да разчита в предстоящия мач на Даниел Стъридж и Глен Джонсън, които се възстановиха от травмите си, но сподели, че не бива да се прибързва с тяхното състояние. Контузени за Ливърпул остават Емре Джан, Джон Фланагън, Джо Алън и Мамаду Сако.

В съставът на Уест Бромич също има доста отсъстващи играчи, като за мача с Ливърпул това са - Поконьоли, Беърд, Идейе, Аничебе и Варела. Освен това Андре Уиздъм няма право да играе в тази среща, тъй като не може да играе срещу бившия си клуб.

Прогноза: Ливърпул - Уест Бромич 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

16 септември Ливърпул - Лудогорец 2:1 (Шампионска лига)
20 септември Уест Хем - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
23 септември Ливърпул - Мидълзбро 2:2 - 14:13 сл. дузпи (Купа на Лигата)
27 септември Ливърпул - Евертън 1:1 (Висша лига)
01 октомври Базел - Ливърпул 1:0 (Шампионска лига)

Уест Бромич:

30 август Суонзи - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
13 септември Уест Бромич - Евертън 0:2 (Висша лига)
21 септември Тотнъм - Уест Бромич 0:1 (Висша лига)
24 септември Уест Бромич - Хъл Сити 3:2 (Купа на Лигата)
28 септември Уест Бромич - Бърнли 4:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Уест Бромич

140 срещи
64 победи за Ливърпул
39 равенства
37 победи за Уест Бромич
Голова Разлика: 208:153 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243