Дербито на Мърсисайд ще открие кръга във Висшата лига


П. Пенков

Дербито на Мърсисайд ще открие кръга във Висшата лига

Ливърпул - Евертън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 27.09.2014г.
Час: 14:45
Съдия: Мартин Аткинсън


В ранният съботен сблъсък от шестия кръг във Висшата лига, Ливърпул и Евертън се изправят един срещу друг на стадион "Анфийлд". Двата вечни съперника заемат близки позиции във временното подреждане, като съответно "червените" са 11-ти с актив от 6 точки, докато "карамелите" изостават на 14-та позиция с точка по-малко от тях. И двата отбора не се представят никак задоволително от старта на кампанията, съдейки по местата им в класирането. През миналия уикенд Ливърпул загуби с 3:1 гостуването си на Уест Хем, което беше второ поредно поражение за състава на Брендън Роджърс, който само седмици преди гостуването в Лондон, срещна трудности и у дома срещу Астън Вила. Евертън също не успя да спечели точка през миналия уикенд, губейки с 3:2 у дома от Кристъл Палас. Колкото до представянето на Ливърпул и Евертън в европейските клубни турнири, то там те се представят убедително до този момент. В първият си мач от групите на Шампионска лига Ливърпул надигра Лудогорец с 2:1 и спечели първите си 3 точки в групата, а Евертън прегази Волфсбург с 4:1 на собствения си "Гудисън Парк" в двубой от турнира Лига Европа. Както знаете програмата на английските клубове е може би най-натоварената сред останалите европейски първенства, поради което в средата на тази седмица се състоя и кръг от Купата на Лигата. В него Ливърпул успя да продължи напред, стигайки до драма и изпълнение на дузпи срещу Мидълзбро, а Евертън приключи участието си, губейки с 3:0 при гостуването на Суонзи Сити.

На официалната пресконференция преди двубоя, мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс сподели, че в деня на срещата ще вземе важното решение дали да разчита на наскоро възстановения от контузия Даниел Стъридж. Едно е сигурно, че Глен Джонсън, Емре Джан, Джон Фланагън и Джо Алън няма да могат да вземат участие, тъй като лекуват травми.

Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес ще върне в игра отново част от ключовите си играчи, които получиха почивка в двубоя с Суонзи Сити. Рос Баркли остава аут, докато състоянието на Шеймъс Коулмън и Стивиън Пиенар ще бъде обект на дискусии преди срещатата.

Прогноза: Ливърпул - Евертън 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

31 август Тотнъм - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
13 септември Ливърпул - Астън Вила 0:1 (Висша лига)
16 септември Ливърпул - Лудогорец 2:1 (Шампионска лига)
20 септември Уест Хем - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
23 септември Ливърпул - Мидълзбро 2:2 - 14:13 сл. дузпи (Купа на Лигата)

Евертън:

30 август Евертън - Челси 3:6 (Висша лига)
13 септември Уест Бромич - Евертън 0:2 (Висша лига)
18 септември Евертън - Волфсбург 4:1 (Лига Европа)
21 септември Евертън - Кристъл Палас 2:3 (Висша лига)
23 септември Суонзи - Евертън 3:0 (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Евертън

222 срещи
89 победи за Ливърпул
67 равенства
66 победи за Евертън
Голова Разлика: 312:255 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227