Арсенал ще спечели трудни три точки на Вила Парк


П. Пенков

Арсенал ще спечели трудни три точки на Вила Парк

Астън Вила - Арсенал
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 20.09.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс


В събота от 17:00 часа Арсенал гостува на стадион "Вила Парк", където ще се изправи срещу Астън Вила в среща от петия кръг на английската Висша лига. Съставът на Арсен Вегер изостава от съперника си с четири точки във временното подреждане, което ги ситуира на 7-та позициия, докато "бирмингамци" са повече от доволни от 2-то място, което заемат. Това се дължи на добрата форма, която съставът на Пол Ламбърт показва от началото на сезона, след като тима все още няма регистирано поражение. Те започнаха новата кампания с победа над Стоук, последвана от нулево равенство у дома срещу Нюкасъл. Седмица по-късно Астън Вила спечели нови три точки - този път срещу Хъл Сити. През миналия уикенд пък Вила успя дори да се наложи и на вицешампиона през миналия сезон - Ливърпул, побеждавайки го на собствения му "Анфийлд" с 1:0. Колкото до съставът на Арсенал, то той започна сезона с обещаваща победа над Кристъл Палас, но от тогава насам "артилеристите" регистираха три поредни равенства - срещу Евертън, Лестър Сити и Манчестър Сити. През седмицата съставът на Арсен Венгер не започна никак добре и участието си и в групите на Шампионска лига, губейки с 2:0 гостуването си на Борусия Дортмунд.

Капитанът на Астън Вила Рон Влаар, който пропусна мача с Ливърпул, поради контузия в прасеца, вероятно ще остане под въпрос за срещата с Арсенал. Неговият съотборник Кристиан Бентеке успя да поднови тренировки през тази седмица, но едва ли ще бъде включен в групата за мача, тъй като все още не се намира в оптимална физическа форма. Другият сигурен отсъстващ за "бирмингамци" ще бъде чешкият нападател на тима Либор Козак, който лекува контузия.

Кризата с контузени играчи пък продължава да тормози мениджърът на Арсенал, след като стана ясно, че и Матийо Дебюши се присъединява към този списък с футболисти. Там за момента се намират Оливие Жиру, Серж Гнабри и Тио Уолкът. В допълнение на това други 4-ма играчи на Арсен Венгер остава под въпрос, като това са Матийо Фламини, Яя Саного, Натчо Монреал и Джак Уилшър.

Прогноза: Астън Вила - Арсенал 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

16 август Стоук Сити - Астън Вила 0:1 (Висша лига)
23 август Астън Вила - Нюкасъл 0:0 (Висша лига)
27 август Астън Вила - Лейтън Ориент 0:1 (Купа на Лигата)
31 август Астън Вила - Хъл Сити 2:1 (Висша лига)
13 септември Ливърпул - Астън Вила 0:1 (Висша лига)

Арсенал:

23 август Евертън - Арсенал 2:2 (Висша лига)
27 август Арсенал - Бешикташ 1:0 (Шампионска лига)
31 август Лестър - Арсенал 1:1 (Висша лига)
13 септември Арсенал - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
16 септември Борусия Дортмунд - Арсенал 2:0 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Астън Вила - Арсенал

188 срещи
66 победи за Астън Вила
45 равенства
77 победи за Арсенал
Голова Разлика: 298:267 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208