Арсенал и Манчестър Сити няма да се победят


П. Пенков

Арсенал и Манчестър Сити няма да се победят

Арсенал - Манчестър Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 13.09.2014г.
Час: 14:45
Съдия: Марк Клатънбърг


В събота от 14:45 часа Арсенал и Манчестър Сити ще дадат началото на 4-я кръг от английската Висша лига, изправяйки се един срещу друг в сблъсък на "Емирейтс". Те имат почти еднакъв точков актив до момента, като съответно "гражданите" са спечелили 6 пункта, заемайки 4-то място в подреждането, а "лондончани" притежават точка по-малко от тях, което за момента им отрежда 7-та позиция. Съставът на Арсен Венгер започна новата кампания с победа у дома над новака Кристъл Палъс, но след това отбора срещна трудности при гостуваният си на Евертън и Лестър, в който успя да спечели само по точка. Манчестър Сити пък започна доста убедително побеждавайки Нюкасъл с 2:0 в пилотния кръг, а седмица по-късно и основния си претендент за титлата през миналия сезон - Ливърпул. В последният си двубой преди паузата за националните отбори, "гражданите" обаче изненадаха всичко, тъй като записаха поражение на собствения си "Етихад" с 1:0 от Стоук Сити. Очаква се двата мениджъра (Мануел Пелегрини и Арсен Венгер) да подходят към мача по начин, по който ще могат да съхранят играчите си, тъй като и на двата отбора предстоят срещу от груповата фаза на Шампионска лига през идната седмица.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер има известни проблеми с контузени играчи преди мача с Манчестър Сити. Аут се очаква да бъде Арън Рамзи, който страда от лека травма в глезена, която получи по време на паузата за националните отбори, като вероятно ще отсъства около 1-2 седмици. Гнабри, Жиру и Уолкът със сигугност няма да вземат участие срещу "гражданите", а новото попълнение Дани Уелбек се очаква да направи дебюта си фланелката на Арсенал.

За Манчестър Сити единствените играчи, които са под въпрос за дерби-сблъсъка са Пабло Сабалета, Фернандо и Стеван Йоветич, които вероятно ще бъдат подложени на късни фитнес тестове, имайки за цел да проверят физическото им състояние. Бакари Саня е готов да изиграе първи си мач, след като напусна Арсенал през летния трансферен прозорец и премина в Сити.

Прогноза: Арсенал - Манчестър Сити 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

16 август Арсенал - Кристъл Палас 2:1 (Висша лига)
19 август Бешикташ - Арсенал 0:0 (Шампионска лига)
23 август Евертън - Арсенал 2:2 (Висша лига)
27 август Арсенал - Бешикташ 1:0 (Шампионска лига)
31 август Лестър - Арсенал 1:1 (Висша лига)

Манчестър Сити:

02 август Олимпиакос - Манчестър Сити 2:2 - 5:4 сл. дузпи (Приятелска среща)
10 август Арсенал - Манчестър Сити 3:0 (Къмюнити Шийлд)
17 август Нюкасъл - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)
25 август Манчестър Сити - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
30 август Манчестър Сити - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Манчестър Сити

185 срещи
94 победи за Арсенал
42 равенства
49 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 302:211 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182