Челси е фаворит срещу Бърнли


А. Йорданов

Челси е фаворит срещу Бърнли

Отборите на Бърнли и Челси ще закрият първия кръг на Английскат Висша лига, която започва днес. Целите пред домакините са ясни - оставане при най-добрите на Острова, докато за "сините" всичко различно от титла ще бъде провал.

Играчите на Бърнли ще дадат всичко най-добро от себе си в този двубой, за да зарадват своите фенове, които бъдете сигурно ще подкрепят горещо своите любимци. До момента, Шон Дайк и неговият щаб направиха умерена селекция и взеха няколко момчета на позациите, на които трябваше свежест. Новите Лукас Юткиевич и Матю Тейлар се очаква да са титуляри. Сам Воукс пък не е на разположение заради травма.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо привлече няколко нови футболисти. Това са Фелипе Луис от Атлетико Мадрид, Сеск Фабрегас от Барселона и Диего Коста отново от испанският шампион. И тримата най - вероятно ще започват от първата минута. Въпреки странните загуби от Вердер и Бешикташ през предсезонната подготовка, отборът изглежда добре с оглед представянето на тима срещу Реал Сосиедад и победата с 2:0, и сега остава трудната задача пред Моу да избира единайсеторката за всеки двубой.

В този двубой участие няма да вземат Рамирес заради наказание, а завърналият се любимец на "Стамфорд Бридж" Дидие Дрогба има болки в глезена. Изненади в титулярният състав не се очакват и по всяка вероятност Петър Чех ще стартира за сметка на Тибо Куртоа, въпреки информацията в пресата, че е било съобщено на чеха да си търси нов отбор.

Предвид качеството в двата отбора, то със сигурност Челси е фаворит. Статистиката показва, че "сините" са спечелили последните три мача от Премиършип срещу този съперник, така че ще бъде изненада, ако гостите не вземат мача.

Прогноза: Бърнли - Челси 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153