Арсенал - Кристъл Палас: Артилеристите ще загреят за Бешикташ


Н. Гавазов

Арсенал - Кристъл Палас: Артилеристите ще загреят за Бешикташ

Арсенал - Кристъл Палас
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 16.08.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Джонатан Мос

Амбициите на Арсенал през този сезон са високи както никога досега. Отборът най-после прекъсна серията си без трофеи, спечелвайки Купата на Англия, а само преди няколко дни и Суперкупата на страната. В този мач се видяха няколко неща по отношение на "артилеристите". Първо, еуфорията обхванала лондончани от майския трофей - никога досега през последните години хората на Венгер не са изглеждали толкова ентусиазирани и амбицирани. Второ, въпреки отсъствието на няколко важни футболисти от състава на шампионите, Арсенал напълно надигра съперника си и най-важното, "артилеристите" имаха облика на отбор, готов да се бори за титлата във Висшата лига. Освен това, Венгер най-после премина от думи към дела и подписа с Алексис Санчес, а Арсенал престана да се надява само на млади и неопитни футболисти.

"Артилеристите" ще открият новия сезон с домакински мач против Кристъл Палас, където по-малко от 48 часа преди старта се случи истинска революция. Най-добрият мениджър за миналата година напусна отбора заради конфликт с ръководството. Президентът Стив Периш и спортният директор Ян Муди решиха, че са по-умни от мениджъра, извършвайки няколко покупки без съгласието на Пюлис, който желаеше съвсем други футболисти. Тони е много спокоен и лоялен човек, но само когато получи стопроцентово доверие от своите босове. Пюлис нямаше как да търпи подобно нещо и подаде оставка, а ръководителите му се заинатиха и вместо да се извинят на човека, който спаси "орлите" от позорно изпадане, взеха, че приеха оставката. Сега Палас за няколко часа се превърна в главен кандидат за изпадане, Тони едва ли ще остане без работа.

Домакините се надяват да имат за утрешния мач Лоран Кошчелни, който се бори с проблем на ахилеса. Халфът Абу Диаби се възстанови за срещата и бе включен в състава, но триото от победителя на Мондиал 2014 Лукас Подолски, Месут Йозил и Пер Мертезакер ще пропуснат сблъсъка, заради по-дългата си отпуска. Колумбийският вратар Давид Оспина все още се възстановява от контузия в бедрото, а Тио Уолкът и Серж Гнабри продължават рехабилитацията си.

Временният наставник на "орлите" Кейт Милън не може да разчита на Джером Томас, но се очаква завръщането в строя на Адриан Мариапа. Новите попълнения Бреде Хангеланд, Фрайзър Кембъл и Мартин Кели бяха включени в групата за мача. Относно Милън, специалистът води Палас и миналата година срещу Арсенал, когато Холуей бе уволнен, но тогава "орлите" загубиха с 2:0.

 

Миналата година Арсенал направи дубъл срещу своите съседи, побеждавайки ги с 2:0 като гост и у дома си. Освен това, "артилеристите" спечелиха последните си три домакински мача срещу Палас.

Арсенал е непобеден в последните си 18 мача във Висшата лига, освен това отборът запази суха вратата си в последните 4 мача от Висшата лига.

Палас допусна поне два гола в последните си три мача, а Арсенал отбеляза поне два гола в последните си 3 мача срещу "орлите" във всички турнири.

 

Усещането за промяна около "Емирейтс" е голямо и няма съмнение, че еуфорията сред футболистите ще се прехвърли и сред феновете, които утре вечер ще дадат голяма подкрепа на отбора на Венгер. Това обаче няма да бъде най-важният мач за Арсенал, който през следващата седмица ще пътува до Турция за да се пребори с Бешикташ за място в групите на Шампионска лига, а след това ще приеме турския гранд. В този смисъл може да кажем, че сблъсъкът с "орлите" ще е генерална репетиция преди срещата с истанбулци, което предполага и по-малко изразходване на силите.

Очакванията са гостите да се приберат в дълбока защита, а домакините да се опитат от самото начало да превземат вратата на своя противник. Голямото качество в състава на Арсенал, промените в треньорския щаб на Палас и подкрепата от трибуните правят разликата в класите и предопределят изхода на сблъсъка. "Артилеристите" би трябвало да спечелят мача с няколко гола разлика, но не е изключено след второто попадение домакините да намалят темпото в опит да си запазят силите за мача в Турция. Така или иначе, за разлика от миналата година, този път Арсенал ще започне с убедителна победа.


Прогноза: Арсенал - Кристъл Палас 2:0


Досегашни срещи:

Арсенал - Кристъл Палас

28 срещи
18 победи за Арсенал
8 равенства
2 победи за Палас
Голова Разлика: 61 - 22 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161