Юнайтед - Суонзи: Ерата на Ван Гаал ще започне с победа


Н. Гавазов

Юнайтед - Суонзи: Ерата на Ван Гаал ще започне с победа

Манчестър Юнайтед - Суонзи
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 16.08.2014г.
Час: 14:45
Съдия: Майк Дийн

Английската Висша лига се завръща след тримесечна пауза за неописуема радост на милиони фенове по целия свят! И първият мач от новия сезон (ако не броим двубоя за Суперкупата) ще бъде срещата на "Олд Трафорд" между Манчестър Юнайтед и Суонзи.

Феновете на "червените дяволи" със сигурност ще искат да забравят за миналия сезон, който е най-лошият за отбора в английския елит от 1988/89. Напускането на Сър Алекс се оказа прекалено болезнено за Юнайтед, а Дейвид Мойс се оказа далече от човека, който е способен да тренира такъв топ клуб. И ето, сега на менъджърския мостик е един от най-титулуваните специалисти в Европа и света. За разлика от Мойс, Ван Гаал добре знае какво точно му е необходимо за постигане на целите и в тази връзка надеждите към него са огромни.

Очакванията стават още по-големи, ако се погледне какво направиха "червените дяволи" по време на подготовката си за новия сезон. Бяха победени Реал Мадрид и Ливърпул, като единствено в мача срещу Интер Юнайтед стигна до дузпи, за да преодолее своя противник.

Суонзи завърши на 12-то място през миналия сезон, на девет точки над чертата и очакванията към отбора са в две посоки - една част от експертите са на мнение, че "лебедите" ще прогресират, заради отсъствието на ангажименти в евротурнирите, а друга част са на мнение, че уелсците за изправени пред труден сезон, най-вече заради липсата на опит в Гари Монк. И двете гледни точки имат своята логика, ние само ще допълним, че Гари никога не е работил на високо ниво, а авторитетът и репутацията на специалиста са равни на нула зад пределите на Южен Уелс. Но също така ще признаем, че за половин година работа на "Либърти" Монк не развали отбора, а в стила на специалиста ясно личи следа от времето когато Гари бе в щабовете на Брендън Роджърс и Роберто Мартинес.

Любопитното около утрешната среща е това, че Суонзи на практика стана символ на промените за Манчестър Юнайтед. Именно победата над "лебедите" отбеляза последната домашна среща на "червените дяволи" при Сър Алекс и именно с мача против Суонзи започна миналият сезон за Дейвид Мойс. Тогава Юнайтед победи уверено с 4:1. Сега Суонзи очаква първият официален мач срещу Юнайтед на Луис ван Гаал.

Нападателят Робин ван Перси продължава работата по подобряване на своята физическа форма и едва ли ще започне мача. Аут са Майкъл Карик (глезен), Дани Уелбек (коляно), както и новото попълнение Люк Шоу. Под въпрос са Джони Еванс и Антонио Валенсия, като последните съобщения са, че двамата няма да могат да играят. Добрата новина е, че десният бек Рафаел преодоля травмата на слабините.

Гари Монк ще е без Леон Бритън и Марвин Емнес, които се борят с контузии на колената. Найтън Дайър и Уейн Рътлидж се завръщат, след като пропуснаха последния мач среу Виляреал миналата седмица - Уейн имаше травма на стъпалото, а Дайър присъства на раждането на сина си.

Юнайтед загуби 7 от 19-те си домакински мача през миналия сезон, а слабата домакинска форма на "червените дяволи" продължи до края - отборът спечели 4 и загуби 3 от последните си 9 срещи на "Олд Трафорд" във всички турнири.

Колкото и да е странно, Суозни финишира на по-мажорна нота, след като победи в 3 от последните си 4 мача във Висшата лига, което впрочем гарантира оставането на тима в елита. Отборът обаче не успя да спечели нито едно от последните си 8 гостувания, губейки 6 от тези срещи.

Утре по обяд ще станем свидетели на още една нова ера за Манчестър Юнайтед. Тя ще започне с непривична тактическа постройка, която обаче прагматичният холандец с успех наложи в предсезонните мачове на отбора. Впрочем, би трябвало да очакваме продължение на впечатляващата лятна кампания на "червените дяволи" и те да регистрират първата си официална победа за сезона.

Логиката да изберем Юнайтед за фаворит се допълва от факта, че въпреки слабата домакинска форма на "дяволите", те тук спечелиха 7 от мачовете си срещу отбори от долната половина на таблицата. Освен това Юнайтед взе 8 от последните си 9 мача у дома срещу Суонзи.

Очакванията са за силен старт на домакините и победа с два гола разлика.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Суонзи 2:0

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Суонзи

23 срещи
11 победи за Юнайтед
5 равенства
7 победи за Суонзи
Голова Разлика: 37 - 25 за Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136