Ще се справи ли Ливърпул със Саутхемптън без Суарес?


П. Пенков

Ще се справи ли Ливърпул със Саутхемптън без Суарес?

Ливърпул - Саутхемптън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 17.08.2014г.
Съдия: Марк Клатънбърг


В ранният неделен сблъсък от английската Висша лига, Ливърпул приема Саутхемптън на стадион "Анфийлд". Първоначално срещата беше предвидна да се изиграе в събота от 17:00 часа, но по-късно беше отложена за следващия ден, поради интереса телевизията притежавата правата да излъчи този двубой. Пределно ясно е, че задачата на "мърсисайдци" през новия сезон ще бъдят да повторят представянето си през миналия, когато няколко кръга преди края бяха лидери с 3 точки преднина пред втория, но грешките им костваха така мечтания трофей. Друга въпросителна пред Ливърпул ще бъде това дали отбора ще се "възстанови" от раздялата с Луис Суарес, които беше основа за постиженията на клуба през миналия сезон със своите 31 гола. От друга стана "червените" се завръщат в Шампионска лига, което ще скъси времето за възстановяване на футболисти, натоварвайки техния график, нещо което отбора не е "изпитвал" от четири години насам. Относно Саутхемптън, то ръководството на клуба остана доволно от 8-та позиция, на коят финишира клуба през миналата кампания, така че мисията на Роналд Куман ще бъде основно да запази това постижение. 

Досега през летния трансферен прозорец, целта на Брендън Роджърс беше да "похарчи" разумно получените средства от продажбата на Луис Суарес на Барселона, но до момента не сме свидели на нито едно до там сензационно попълние, което да се доближи до класата на уругваеца. Бяха похарчени сериозни средства в привличането на Рики Ламбърт, Адам Лалана, Емре Чан, Лазар Маркович, Деян Ловрен, Дивок Ориги и Хавиер Манкийо. В другата посока "Анфийлд" напуснаха - Луис Алберто, Майкъл Нгоо, Стивън Сама, Луис Суарес, Яго Аспас, Андре Уиздъм, Дивок Ориги (закупен и изпратен под наем) и Пепе Рейна. В първите няколко контролни срещи на Ливърпул през лятото, отбора не беше толкова постоянен в резултатите, които постигаше, но ако може да се каже така - през втората половина на подготовка отбора сериозно увеличи качеството на играта си. На International Champions Cup "мърсисайдци" постигнаха три поредни победи, съответно над Олимпиакос, Манчестър Сити и Милан, но на финала загубиха с Манчестър Юнайтед с 3:1, което подкани мениджъра Брендън Роджърс да замисли относно привличането на класен нападател в отбора. Преди седмица Ливърпул припомни, че умее да постига победи, надигрвайки Борусия Дортмунд с 4:0, въпреки че немския гранд не изглеждаше този, които познаваме. 

Саутхемптън също се подсили с нови попъленения през трансферния прозорец, въпреки че той все още не е приключил. Впечатление прави обаче, че "светците" привлякоха общо 5 нови футболисти, но се разделиха с цели 12. Сред новите имена, които феновете на Саутхемптън ще наблюдават през новия сезона - Дусан Тадич, Гразиано Пеле, Райън Бертранд, Сапхир Тайдер и Фрейзър Форстър. Напуснали са - Робинсън, Леджет, Неъми, Фокс, Бернард, До Прадо, Форт, Ламбърт, Шоу, Лалана, Ловрен и Чеймбърс. 5 победи и 1 единствена загуба постигна Саутхемптън в общо 6-те си предсезонни сблъсъка, като най-сериозния опонент на "светците" в този период беше Байер Леверкузен. 

В предстоящия неделен сблъсък прогнозирам лесен успех за състава на домакините, като вероятно те ще отбележат над 2 попадения във вратата на Саутхемптън.

Прогноза: Ливърпул - Саутхемптън 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
240