Стоук Сити и Астън Вила ще завършат наравно на Британия


П. Пенков

Стоук Сити и Астън Вила ще завършат наравно на Британия

Стоук Сити - Астън Вила
Стадион: "Британия Стейдиъм", Стоук он Трент
Дата: 16.08.2014г.
Съдия: Антъни Тейлър


В пилотният кръг на Висшата лига, Астън Вила гостува на Стоук Сити в събота от 17:00 часа. Последният път, когато тези два отбора се изправиха един срещу друг беше в края на миналата година, когато "бирмингамци" претърпяха поражение с 2:1 на "Британия", след попаденията на Чарли Адам и Питър Крауч. Този сезон обаче съставът на Пол Ламбърт се очаква да си е взел нужната поука, след като отбора беше застрашен от изпадане от Висшата лига, нещо което не е случвало с отбора от 1987г. Стоук Сити би трябвало да изглежда доволен от позицията на която финишира миналата кампания, но със сигурност ръководството на "грънчарите" ще желаят нещо повече от 8-то място.

През летния трансферен прозорец Стоук Сити подсили редиците си привличайки следните играчи - Фил Бардсли (Съндърланд), Стийв Сидуел (Фулъм), Миам Бирам Диуф (Хановер 96), Джонатън Тешейра (Банска Бистрица) и Боян Къркич (Барселона). Имаше и такива, които се разделиха със Стоук Сити, като това бяха Хуан Агудело и Матю Етерингтън, чийто контракти изтякоха, както и Майкъл Кайтли, който беше продаден на Бърнли. Стоук Сити проведе доста добра предсезонната подготовка, премервайки сили в контроли с качествени отбори. Това бяха Борусия Мюнхенгладбах, Шалке 04, Реал Бетис, Фрайбург и др. В общо 7-те приятелски срещи, Стоук Сити постигна 1 победа, 4 равенства и 2 поражения. 

Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт също взе решение да освежи редиците на състава си, като в отбора бяха привличени качествени попълнения. Али Сисоко, Кийрън Ричардсън, Джо Коул и Филип Сендерсон са сред по-познатите имена, които избраха Стоук Сити, но и по-малко популярни футболисти, като Том Легет и Исак Неъми се озоваха на "Вила Парк". От друга стана Марк О'Брайтън и Нейтън Делфунесо напуснаха като свободни агенти. Хелениус, Сцила и Луна бяха отдадени под наем съответна на Олборг, Кайзериспор и Верона. Колкото до приятелските срещи, които изигра Астън Вила през лятото, то те бяха отново седем на брой със съперници в следния ред - Мансфийлд, Далас, Хюстън Динамо, Честърфийлд, Грьонинген, Уолсол и Парма.

Стоук Сити и Астън Вила се противопостаят на "Британия", като очаквам един доста оспорван сблъсък, който ще завърши с равенство. 

Прогноза: Стоук Сити - Астън Вила 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200