Хъл Сити ще си тръгне с празни ръце от Лофтъс Роуд


П. Пенков

Хъл Сити ще си тръгне с празни ръце от Лофтъс Роуд

Куинс Парк Рейнджърс - Хъл Сити
Стадион: Лофтър Роуд, Лондон
Дата: 16.08.2014г.
Съдия: Крейг Поусън


Другият новак през новия сезон във Висшата лига - Куинс Парк Рейнджърс, приема Хъл Сити на "Лофтъс Роуд" в сблъсък от първия кръг. Два сезона по-рано воденият от Хари Реднап състав отпадна от Висшата лига, след изключително слабото си представяне. Но ето, че през миналата кампания Куинс Парк завърши на четвъртото място в Чемпиъншио, което им даде право да участват в плейофите. Там отбора победи Уигън Атлетик в полуфиналната фаза, а на финала се справи и с фаворита Дарби Каунти, след като гол на Боби Замора в последната минута на двубоя. Хъл Сити пък едва успя да се спаси от изпадане в края на миналия сезон, завършвайки само на 2 позиции над чертата във Висшата лига. През идния задачата на Стийв Брус ще бъде отбора да не изпитва отново подобна "тръпка", като от ръководството на Хъл очакват тима да финишира на малко по-горна позиция. 

Колкото до траснферите на двата отбора (Куинс Парк Рейнджърс, Хъл Сити) през лятото, то първите се сдобиха с две нови качествени попъления. Бившият защитник на Манчестър Юнайтед се присъедини към "обръчите", след като контракта му с "червените дяволи" не беше подновен. Друго познато име - Стивън Коулкър също стана част от проекта на Хари Реднап, като трансферната сума, която беше заплатена на Кардиф Сити за неговия подпис не беше оповестена. В допълнение друг играч на Кардиф - младокът Джорън Мътч също предпочете Куинс Парк Рейнджърс. В същото време Хари Реднап беше принуден да се раздели с голяма част от футболистите си през лятото, поради нуждата от финанси в клуба, които сериозно пристигнаха клубното ръководство. Арън Хюз, Стефан Мбиа, Андрю Джонсън, Люк Йънг, Хогън Епхрайм, Анжело Баланта и Том Хитчкок бяха освободени, като по този начин Куинс Парк намали разходите си заплати. Известни имена като Йоси Бенаюн и Естебан Гранеро бяха продадени съответно на Макаби Хайфа и Реал Сосиедад.

За разлика от съперника си, Хъл Сити предпочете да се раздели със средствата си с цел да си осигури нужните футболисти, за да остане в елита и през новия сезон. Клубът не осъществи нито една продажба през трансферния прозорец, като единствено процедираше по освобождаване на свои играчи. Това бяха - Дънджън, Файе, Фриат, Хендерсън, Якупович и Корен. За сметка на това бяха похарчени сериозни средства за привличането на - Джак Ливърмор, Робърт Снодграс, Андрю Робинсън и Хари Магайър. Том Инс беше освободен от Блекпул и намери нова място да продължи кариерата си именно в Хъл Сити. 

Контролните срещи през лятото бяха важна част от предсезонната подготовка на Хари Реднап, като бяха организирани общо 7. В тях Куинс Парк Рейнджърс регистира общо 3 победи, 2 равестнва и 2 загуби. По-сериозни отбори от тях бяха Шамрок Роувърс и ПАОК. 

Хъл Сити също проведе няколко приятелски срещи, но в по-малко от съперника си, тъй като на тима предстоеше ранно участие в Лига Европа. В контролните сблъсъци "тигрите" постигнаха 2 победи и 2 равенства, а колкото до европейския клубен турнир - то Хъл достигна до плеойфите, които ще му осигурят участие в групите, но първо отбора ще трябва да се справи с белгийския Локерен. 

Предвид важната плейофна среща, която предстои на Хъл Сити в Лига Европа е много вероятно състава на Стийв Брус да подходи по-дефанзивно и по-прибрано, което от своя страна ще предразположени на домакините да разгърнат необезпокоявано да разгърнат нападанието си. Прогнозирам минимална победа за състава на Хари Реднап.

Прогноза: Куинс Парк Рейнджърс - Хъл Сити 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172