Новака Лестър ще срази Евертън в пилотния кръг


П. Пенков

Новака Лестър ще срази Евертън в пилотния кръг

Лестър Сити - Евертън
Стадион: "Кинг Поуър Стейдиъм, Лестър
Дата: 16.08.2014г.
Съдия: Майк Джоунс


В събота от 17:00 часа Лестър Сити приема Евертън на "Кинг Поуър Стейдиъм" в двубой от пилотния кръг на Висшата лига. "Лисиците" се завърнаха обратното в най-елитния ешалон на английския футбол, след през сезон 2003/2004г. клубът изпада в Чемпиъншип, като дори достига Лига 1 през 2008г. За щастие на феновете, Лестър успя да спечели промоция за Висшата лига през миналия сезон, завършвайки на лидерската позиция в Чемпиъншип с цели 9 точки преднина пред втория Бърнли. Колкото до миналата кампания във Висшата лига, тя бе доста успешна за Евертън, който успя да завърши на петата позиция в подреждането, осигурявайки си участие в груповата фаза на турнира Лига Европа. Последният път, когато Лестър Сити и Евертън се изправиха един срещу друг в официален двубой е било именно през 2004г, когато давата отбора печелят по точка, след равенство 1:1 отново на "Кинг Поуър Стейдиъм". 

Мениджърът на Лестър Найджъл Пиърсън реши да запази ядрото си от футболисти, които спечелиха именно промоцията за влизането в елита, поради което отбора не е един от най-активните на трансферния прозорец. В отбора бяха привлечени общо петима футболисти, като всичките от тях са свободни агенти. Това са Джак Бармби, Матю Ъпсън, Бен Хамър, Марк О'Брайтън и Леонардо Юлоа. Други трима като - Джордж Тафт, Лойд Дайер и Марко Фуктакс бяха освободени, тъй като ръководството на Лестър не пожела да удължи техните работни договори. Отборът проведе доста добра предсезонна подготовка, след като бяха организирани общо 7 контроли, в които Лестър трябваше да премери сили с предимно английски отбори. Една от тези контролни срещи беше именно срещу Евертън, в която "лисиците" постигнаха успех с 1:0. В общо шест от приятелските срещи Лестър постигна победи, като единствено равенството с Престън ги раздели от 100% успех по време на контролните им срещи. 

Евертън също реши да запази играчите си през това лято, като бяха осъществени само четири трансфера, която според Роберто Мартинес ще имат за цел да надградят стореното през миналата кампания. Един от тези трансфери е именно сензационната покупка на Ромелу Лукаку от Челси, за чийто подпис "карамелите" трябваше да се разделят с цели 28 милиона паунда, което е сериозна сума от скромния бюджет на клуба. Гарет Бари също предпочете да продължи кариерата си в Евертън, след като беше освободен от Манчестър Сити. Мухамед Бешич и Брендън Галоуей допълват краткия списък на тима със закупени играчи до момента. Естествено имаше и такива, които пък трябваше да напуснат "Гудисън Парк", като Мейсън Спрингторп и Апостолос Велиос, чийто контракти не бяха продължени. Със сигурност играчите и феновете не Евертън не са останали с щастливи спомени от предсезонната подготовка на клуба. Това се дължи на факта, че отбора не успя да запише нито една победа в общо 5-те мача, които проведе. 

Предвид факта, че Лестър Сити ще отпразнува завръщането си във Висшата лига с домакински мач още в първия кръг, прави много вероятен техен успех над Евертън. 

Прогноза: Лестър Сити - Евертън 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190