Ливърпул ще зарадва феновете си с последен успех за сезона


П. Пенков

Ливърпул ще зарадва феновете си с последен успех за сезона

Ливърпул - Нюкасъл
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 11.05.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Фил Дауд


Ливърпул приема последния си съперник за тази кампания - Нюкасъл. Съставът на Брендън Роджърс все още има теоретичен шанс за спечелване на титлата, но това може да стане единствено, ако Манчестър Сити сгрещи при домакинството си на Уест Хем и загуби от "чуковете". Това е така, тъй като "мърсисайдци" са временно втори с актив от 81 пункта, докато лидера Сити е на две точки пред тях. Последните две седмици не бяха никак приятни за феновете на отбора, тъй като Ливърпул държеше съдбата си в свои ръце и ако беше постигнал победи съответно над Челси и Кристъл Палас можеше да прекъсне крайно дългия период в история на клуба без трофей във Висшата лига. Вместо това тима загуби у дома от Челси с 2:0, а само преди седмица поведе с 3:0 при гостуването си на Кристъл Палас и позволи на съперника си да изравни резултата в последните минути.

Колкото до представянето на Нюкасъл, то съставът на Алън Пардю постигна доста голям успех преди седмица, прекъсвайки негативната си серия от шест поредни загуби във Висшата лига. Това се случи, след като "свраките" постигнаха класическа победа у дома с 3:0 над Кардиф Сити, като по този начин се изкачиха на 9-то място в подреждането с 49 притежавани точки.

Добрата новина за Брендън Роджърс е, че Джордън Хендерсън се завръща в игра, след като изтърпя наказанието си, като единствения продължаващ да бъде аут е левия бек Хосе Енрике, който лекува контузия от доста време насам.

За Нюкасъл пък четирима футболисти няма да са на разположение на Алън Пардю като това са Габриел Обертан, Давиде Сантон, Пепис Демба Сисе и Сами Амеоби.

Прогноза: Ливърпул - Нюкасъл 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

06 април Уест Хем - Ливърпул 1:2 (Висша лига)
13 април Ливърпул - Манчестър Сити 3:2 (Висша лига)
20 април Норич - Ливърпул 2:3 (Висша лига)
27 април Ливърпул - Челси 0:2 (Висша лига)
05 май Кристъл Палас - Ливърпул 3:3 (Висша лига)

Нюкасъл:

05 април Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)
12 април Стоук Сити - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
19 април Нюкасъл - Суонзи 1:2 (Висша лига)
28 април Арсенал - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)
03 май Нюкасъл - Кардиф 3:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Нюкасъл

166 срещи
79 победи за Ливърпул
40 равенства
47 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 291:203 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
236