Ливърпул ще се справи лесно с Кристъл Палас


П. Пенков

Ливърпул ще се справи лесно с Кристъл Палас

Кристъл Палас - Ливърпул
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 05.05.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Марк Клатънбърг

В последна среща от този 37-и кръг на английската Висша лига, Ливърпул гостува на Кристъл Палас в понеделник от 22:00 часа. Съставът на Брендън Роджърс все още има шансове да триумфира с купата в края на сезона, но това би се случило единствено при грешка на Манчестър Сити в оставащите му два мача до края на кампанията. Това е така, тъй като "мърсисайдци" за момента делят първото място в класирането с "гражданите", но състава на Мануел Пелегрини има един изигран мач по-малко от Ливърпул. В следствие от това при евентуални две победи на "червените" до края, те ще завършат сезона с актив от 86 точки, толкова колкото би имал и Манчестър Сити с двата си оставащи сблъсъка до края, но пък Сити има доста по-добра голова разлика, показател, който ще се вземе под въпрос при равен точков актив. През уикенда съставът на Брендън Роджърс наблюдава с надежда развитието на сблъсъка между Евертън и Манчестър Сити, който в крайна сметка беше загубен с 3:2 от "карамелите". 

Колкото до представянето на Кристъл Палас, то новака във Висшата лига със сигурност си гарантира участието в елита и през следващия сезон, заемайки 11-та позиция във временното подреждане с цели 10 точки преднина пред зоната на изпадащите. По-миналата седмица съставът на Тони Пулис прекъсна успешната си серия от пет поредни победи в лигата, губейки с 2:0 у дома от Манчестър Сити. 

За Кристъл Палас единственият под въпрос за двубоя в понеделник вечер е Кагишо Дикгакой, след като южноафриканеца получи травма в двубоя с "гражданите", като все още не се знае дали е напълно възстановен.

За Ливърпул аут продължава да бъде левият защитник Хосе Енрике, а Джордън Хендерсън е длъжен да изтърпи наказанието си. Виктор Моузес отново се завръща в групата, след като преди седмица не може да вземе участие срещу бившия си клуб, а Даниел Стъридж, който се появи, като резерва срещу Челси, се очаква да започне титуляр този път.

Прогноза: Кристъл Палас - Ливърпул 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Кристъл Палас:

05 април Кардиф - Кристъл Палас 0:3 (Висша лига)
12 април Кристъл Палас - Астън Вила 1:0 (Висша лига)
16 април Евертън - Кристъл Палас 2:3 (Висша лига)
19 април Уест Хем - Кристъл Палас 0:1 (Висша лига)
27 април Кристъл Палас - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)

Ливърпул:

30 март Ливърпул - Тотнъм 4:0 (Висша лига)
06 април Уест Хем - Ливърпул 1:2 (Висша лига)
13 април Ливърпул - Манчестър Сити 3:2 (Висша лига)
20 април Норич - Ливърпул 2:3 (Висша лига)
27 април Ливърпул - Челси 0:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Кристъл Палас - Ливърпул

41 срещи
10 победи за Кристъл Палас
10 равенства
21 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 80:34 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
376