Мачът на сезона, Двубоят за трофея: Ливърпул - Челси


П. Пенков

Мачът на сезона, Двубоят за трофея: Ливърпул - Челси

Ливърпул - Челси
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 27.04.2014г.
Час: 16:05
Съдия: Мартин Аткинсън

В неделя от 16:05 часа ще стане ясно дали Ливърпул ще приключи периода си от 24 години без титла във Висшата лига, посрещайки единствения си възможен конкурент за трофея този сезон - Челси. Двата отбора заемат съответното първите две места в подреждането, като "мърсисайдци" притежават актив от 80 точки, три кръга преди края, а "лондончани" са с пет пункта по-малко от тях. При евентуалната победа на домакините, съставът на Брендън Роджърс може вече да бъде спокоен за титлата, тъй като ще натрупа преднина от 8 точки пред втория, като на тима ще е нужно да спечели само точка от двата си сблъсъка до края - с Кристъл Палас и Нюкасъл

Челси пък има теоритичен шанс да се пребори за трофея, тъй като при победа на "сините" те ще скъсят разликата само на две точки, но ще трябва да се надяват Ливърпул да сгреши още веднъж до края. Тоест дори и евентуално равенство на съперника в оставащите му два двубоя няма да е достатъчно за Челси, тъй като реми ще даде нужната точка на Ливърпул, а "червените" притежават доста по-добра голова разлика от Челси. Това е така, тъй като Ливърпул е в серия от единайсет поредни победи, като в седем от тях те успяха да отбележат 3 или повече попадения. Съставът на Жозе Моуриньо пък намали шансовете си за титлата преди седмица, когато загуби неочаквано с 2:1 у дома от Съндрланд. Но хоризонта има и още един "хищник", който "дебне в засада" и това е Манчестър Сити. Тимът наМануел Пелегрини притежава 74 точки, като е с мач по-малко от съперниците си. 

По-рано тази седмица, португалският специалист заяви, че ще заложи на резервните си играчи в сблъсъка с Ливърпул, тъй като шанса на отбора за титлата е минимален, а освен това им предстои реванш с Атлетико Мадрид в полуфиналната фаза на Шампионска лига, след като двата отбора записаха нулево равенство в първия мач. 

В този важен момент за Ливърпул отсъстващи ще бъдат контузения ляв бек Хосе Енрике, както и наказания Джордън Хендерсън. Виктор Моузес пък няма право да вземе участие, тъй като е бивш играч на Челси. Голямата дилема пред Брендън Роджърс ще бъде дали да заложи на Даниел Стъридж, който все още не е напълно възстановен и готов да се върне в игра, след като напусна срещата с Норич Сити, поради травма. 

За Жозе Моуриньо аут ще бъдат Петър Чех и Джон Тери, които също получиха травми, но при сблъсъка с Атлетико Мадрид, по-рано тази седмица. Рамиреш пък е наказание от четири мача, след като се изплю в лицето на Себ Ларсон миналия уикенд. Състоянието на Еден Азар и Самуел Ето'о остава въпросително, като вероятно ще бъдат подложени на късни фитнес тестове. 

Прогноза: Ливърпул - Челси 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

26 март Ливърпул - Съндърланд 2:1 (Висша лига)
30 март Ливърпул - Тотнъм 4:0 (Висша лига)
06 април Уест Хем - Ливърпул 1:2 (Висша лига)
13 април Ливърпул - Манчестър Сити 3:2 (Висша лига)
20 април Норич - Ливърпул 2:3 (Висша лига)

Челси:

05 април Челси - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
08 април Челси - ПСЖ 2:0 (Шампионска лига)
13 април Суонзи - Челси 0:1 (Висша лига)
19 април Челси - Съндърланд 1:2 (Висша лига)
22 април Атлетико Мадрид - Челси 0:0 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Челси

167 срещи
74 победи за Ливърпул
35 равенства
58 победи за Челси
Голова Разлика: 255:234 за Ливърпул 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
290