Супер неделя: Ливърпул и Манчестър Сити в борба за титлата


П. Пенков

Супер неделя: Ливърпул и Манчестър Сити в борба за титлата

Ливърпул - Манчестър Сити
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 13.04.2014г.
Час: 15:30
Съдия: Марк Клатънбърг

В мегасблъсъкът от неделния ден в английската Висша лига, Ливърпул приема Манчестър Сити на "Анфийлд" от 15:37 часа. Това е пряк двубой между фаворитете за титлата, като победителят в него ще има по-големи шансове за да триумфира с титлата. Това е така, тъй като съставът на Брендън Роджърс за момента е лидера в подреждането с актив от 74 спечелени точки, но пък този на Мануел Пелегрини е трети с 70 пункта, но с два изиграни мача по-малко от "червените". При евентуална победа на "мърсисайдци" те ще имат уникалната ситуация да държат съдбата си в свои ръце, тъй като ще им остава задачата само да спечелят всички свои двубои до края на сезона. Манчестър Сити пък се нуждае от победата над Ливърпул тази неделя, за да също да притежава титлата на база представянето си в оставащите мачове. 

Ливърпул е в невероятна серия от девет поредни победи във Висшата лига, последната от която беше постигната преди седмица с 2:1 при визитата на Уест Хем. Манчестър Сити пък не може да се похвали със същото, тъй като в края на месец март прекъсна своята, поради равенството, което записа с Арсенал на "Емирейтс". Миналия уикенд обаче "гражданите" постигнаха убедителен успех с 4:1 над Саутхемптън на собствения си "Етихад".

Брендън Роджърс ще може да разчита на почти всички свои играчи в предстоящата среща, като единствено Хосе Енрике продължава да лекува травма, а Даниел Агер ще бъде подложен на късен фитнес тест. Ако Агер се провали на него, то Сако отново се очаква да партнира на Шкъртел в центъра на отбраната. 

За Манчестър Сити, Матия Настасич и Мика Ричардс са близо до завръщането си в игра, но остава под въпрос, както и съотборника им Яя Туре, който получи лека травма при победата над Саутхемптън. Серхио Агуеро пропусна мача със "светците", но се очаква да пътува с останалата част от отбора за Ливърпул. 

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Сити 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

16 март Манчестър Юнайтед - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
22 март Кардиф - Ливърпул 3:6 (Висша лига)
26 март Ливърпул - Съндърланд 2:1 (Висша лига)
30 март Ливърпул - Тотнъм 4:0 (Висша лига)
06 април Уест Хем - Ливърпул 1:2 (Висша лига)

Манчестър Сити:

15 март Хъл Сити - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)
22 март Манчестър Сити - Фулъм 5:0 (Висша лига)
25 март Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 0:3 (Висша лига)
29 март Арсенал - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
05 април Манчестър Сити - Саутхемптън 4:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Манчестър Сити

168 срещи
81 победи за Ливърпул
44 равенства
43 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 295:218 за Ливърпул 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168