Арсенал ще играе на финал във ФА Къп


И. Ангелов

Арсенал ще играе на финал във ФА Къп

Уигън - Арсенал
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 12.04.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Майкъл Оливър

Арсенал е все по-близо до това да сложи край на сушата си по отношение на спечелени трофеи в последните години. На пътя на Арсен Венгер стои само Уигън и евентуално победителя от сблъсъка между Хъл и Шефилд Юнайтед.

Уигън обаче спечели много слава с това, че отстранява именно фаворити от състезанието. Миналия сезон именно този отбор спечели купата и тази година отстрани Манчестър Сити, за да достигне полу-финал.

За Уигън обаче героят от миналата година - Бен Уотсън, е контузен и пропуска срещата. Крис МакКан също е аут с травма, а Уве Рослер вероятно ще заложи на формация от 5-4-1, както в победата на "Етихад". 

Арсенал има твърде много проблеми с контузени, но все пак този тим има достатъчно хора за силна постройка. Абу Диаби, Лоран Косчелни, Месут Йозил, Рио Мияичи, Тио Уолкът, Джак Уилшър - това са имената с контузии, които пропускат. Матю Фламини е наказан за мача. Серж Гнабри и Киеран Гибс са поставени под въпрос.

Арсенал получи добри новини със завръщането в игра на Аарън Рамзи, който бе сензацията на сезона в първата половина от годината. Сега той се появи за първи път от декември. Яя Саного пък може да получи мястото в атаката на тима.

Формата на Арсенал напоследък предполага, че тима може да бъде отстранен, но въпреки това, виждаме твърде много класа срещу един отбор от Чемпиъншип. Уигън има своя шанс, и вдъхновението винаги е на тяхна страна, но Арсенал не може да си позволи пореден провал.

Прогноза: Уигън - Арсенал 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:

25 март КПР - Уигън 1:0 (Чемпиъншип)
29 март Болтън - Уигън 1:1 (Чемпиъншип)
01 април Уигън - Лестър 2:2 (Чемпиъншип)
05 април Уигън - Лийдс 1:0 (Чемпиъншип)
08 април Уигън - Милоул 0:1 (Чемпиъншип)

Арсенал:

16 март Тотнъм - Арсенал 0:1 (Висша лига)
22 март Челси - Арсенал 6:0 (Висша лига)
25 март Арсенал - Суонзи 2:2 (Висша лига)
29 март Арсенал - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
06 април Евертън - Арсенал 3:0 (Висша лига)

Досегашни срещи
Уигън - Арсенал

20 срещи
3 победи за Уигън
2 равенства
15 победи за Арсенал
Голова Разлика: 45:16 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144