Може ли Тотнъм да задържи Ливърпул?


И. Ангелов

Може ли Тотнъм да задържи Ливърпул?

Ливърпул - Тотнъм
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 30.03.2014г.
Час: 18:00
Съдия: Фил Дауд

По-рано през кампанията Тотнъм бе унижен от Ливърпул на собствения "Уайт Харт Лейн", и сега не се очаква нищо друго освен повторение на онзи мач. Мърсисайдци спечелиха всеки един от последните си 7 мача в лигата и изглежда шансовете за шампионска титла са все по-близо.

Последната среща между тези отбори се оказа последна за Андре Вилаш-Боаш начело на Тотнъм. От тогава Тим Шерууд направи някои подобрения, но дефанзивно този отбор все още е много слаб. За това, разбира се, допринасят и многото проблеми с контузени в тази зона.

Влад Кирикеш и Кайл Уокър са най-ключовите отсъстващи за мача, защото така дефанзивния вал на гостите изглежда твърде слаб. Без тях е спорно доколко Суарес и Стъридж ще бъдат спрени. Освен всичко и Майкъл Доусън е поставен под въпрос, защото току се завърна от травма. Има вероятност цели трима титулярни бранителя да пропуснат, което е чудесна новина за Ливърпул.

Емануел Адебайор пък пропусна последната среща срещу Саутхемптън и е под въпрос, но може би ще започне мача. Ерик Ламела и Етиен Капу остават дълготрайно аут. 

За Ливърпул само Енрике и Коатес са контузени. Тук Брендан Роджърс ще избира сред най-доброто в състава си, така че може да видим Стърлинг отново вместо Кутиньо, който игра през седмицата. Стърлинг бе сред най-добрите в миналата среща с Тотнъм.

Ливърпул вкарва много голове. Те вече имат 44 от 15 мача у дома, така че Шерууд ще трябва да намери решение за дуото в атака. Все пак се очаква резултатна победа за домакините.

Прогноза: Ливърпул - Тотнъм 3:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

23 февруари Ливърпул - Суонзи 4:3 (Висша лига)
01 март Саутхемптън - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
16 март Манчестър Юнайтед - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
22 март Кардиф - Ливърпул 3:6 (Висша лига)
26 март Ливърпул - Съндърланд 2:1 (Висша лига)

Тотнъм:

08 март Челси - Тотнъм 4:0 (Висша лига)
13 март Тотнъм - Бенфика 1:3 (Лига Европа)
16 март Тотнъм - Арсенал 0:1 (Висша лига)
20 март Бенфика - Тотнъм 2:2 (Лига Европа)
23 март Тотнъм - Саутхемптън 3:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:
Ливърпул - Тотнъм

158 срещи
72 победи за Ливърпул
39 равенства
47 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 243:182 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212