Ливърпул ще атакува върха, макар да изглежда невероятно


П. Пенков

Ливърпул ще атакува върха, макар да изглежда невероятно

Кардиф - Ливърпул
Стадион: "Кардиф Сити", Кардиф
Дата: 22.03.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик


Ливърпул гостува на Кардиф Сити в събота от 17:00 часа, в опит да скъси още повече разликата с първия Челси, който е само на четири точки пред "мърсисайдци". Може би дори невероятно за самия мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс, но през последния месец целевия спектър на клуба се измести неочаквано от финиширане в четворката и връщане в Шампионска лига, до евентуална борба за шампионската титла. Причината за това се крие може би в това, че отбора за първи път в последните сезони не беше ангажиран с мачове от турнира Лига Европа, което помогна за цялостното съсредточаване на играчите върху Висшата лига. "Червените" са в серия от пет поредни победи в първенството, като последната им загуба беше едва в последните дни на миналата година, когато не успяха да се противопоставят на Челси и загубиха на "Стамфорд Бридж" с 2:1. 

Кардиф Сити пък по-рано тази кампания предприе стъпката да "заложи" всичките си надежди на легендата Оле Гунар Солскяер, който пое треньорския пост в клуба. Норвежецът обаче така и не успява да намери правилния път в победите, след като Кардиф се намира в зоната на изпадащите с актив от 25 точки, като в последните си 5 мача тима успя да вземе само една победа. В останалите четири новаците записаха едно единствено равенство срещу Астън Вила, а останалите загубиха. 

Очаква се в предстоящият сблъсък Солскяер отново да заложи на схема с петима защитници, като Бен Търнър остава под въпрос, така че Кевин Катерин-Теофил ще заеме място в центъра на отбраната. Андрю Тейлър вероятно ще бъде подложен на късен фитнес тест, а Марк Хъдсън е аут.

За Ливърпул единствените двама, които са отсъстващи са защитниците Себастиен Коатес и Хосе Енрике. Брендън Роджърс вероятно ще заложи на същата игрова схема, чрез която разгроми Манчестър Юнайтед преди седмица. 

Прогноза: Кардиф Сити - Ливърпул 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Кардиф:

15 февруари Кардиф - Уигън 1:2 (ФА Къп)
22 февруари Кардиф - Хъл Сити 0:4 (Висша лига)
02 март Тотнъм - Кардиф 1:0 (Висша лига)
08 март Кардиф - Фулъм 3:1 (Висша лига)
15 март Евертън - Кардиф 2:1 (Висша лига)

Ливърпул:

12 февруари Фулъм - Ливърпул 2:3 (Висша лига)
16 февруари Арсенал - Ливърпул 2:1 (ФА Къп)
23 февруари Ливърпул - Суонзи 4:3 (Висша лига)
01 март Саутхемптън - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
16 март Манчестър Юнайтед - Ливърпул 0:3 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Кардиф - Ливърпул

31 срещи
18 победи за Кардиф
3 равенства
10 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 59:44 за Кардиф 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159