Арсенал ще вземе дербито с Тотнъм


И. Ангелов

Арсенал ще вземе дербито с Тотнъм

Тотнъм - Арсенал
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 16.03.2014г.
Час: 18:00
Съдия: Майк Дийн

Дербито на северен Лондон традиционно не отстъпва по нищо на агресията, която ще видим от Манчестър Юнайтед и Ливърпул в същия ден на Висшата лига. Арсенал ще пропътува това кратко разстояние с целта за нова победа по пътя към върха.

Шпорите се намират в лошо положение след последния кръг, когато загубиха от Челси с 4:0. Формата обаче не е всичко в тези мачове. Арсенал спечели само веднъж в последните си 4 срещи в лигата, но и това няма да има значение, когато феновете изригнат при появата на двата тима на терена.

Понастоящем тези два отбора имат много проблеми с контузени. За Тотнъм контузени са Ламела, Капу, Кирикеш, Доусън, а под въпрос са поставени Дембеле, Адебайор и Уокър. Йонес Кабул ще може да играе след отменения картон от срещата с Челси. Тим Шерууд вероятно ще заложи на типична постройка този път, след като опита да изненада Челси миналата седмица бе пълен провал. 

За Арсенал аут са Вермален, Диаби, Йозил, Уолкът и Рамзи, докато под въпрос са Бенднер, Саного и Гибс. Йозил получи травма срещу Байерн Мюнхен, а малко след това се оказа, че завръщането на Рамзи ще бъде отложено. Начо Монреал и Ким Калстрьом са в състава след травмите си. Бенднер не би трябвало да получи време след последните издънки извън терените, но надеждите са Гибс и Саного да преодолеят травмите си.

С многото си проблеми съставите няма да са най-силните, които сме виждали този сезон. Арсенал победи Тотнъм 2 пъти тази година, и вероятността е тук да бъде постигнат хеттрик. Тотнъм е с понижено самочувствие и след загубата от Бенфика.

Прогноза: Тотнъм - Арсенал 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

23 февуари Норич - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
27 февруари Тотнъм - Днепър 3:1 (Лига Европа)
02 март Тотнъм - Кардиф 1:0 (Висша лига)
08 март Челси - Тотнъм 4:0 (Висша лига)
13 март Тотнъм - Бенфика 1(cat) (Лига Европа)

Арсенал:

19 февруари Арсенал - Байерн Мюнхен 0:2 (Шампионска лига)
22 февруари Арсенал - Съндърланд 4:1 (Висша лига)
01 март Стоук Сити - Арсенал 1:0 (Висша лига)
08 март Арсенал - Евертън 4:1 (ФА Къп)
11 март Байерн Мюнхен - Арсенал 1:1 (Шампионска лига)

Досегашни срещи
Тотнъм - Арсенал

172 срещи
54 победи за Тотнъм
45 равенства
73 победи за Арсенал
Голова Разлика: 269:231 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156