Юнайтед ще съхрани рекорда си срещу Ливърпул


И. Ангелов

Юнайтед ще съхрани рекорда си срещу Ливърпул

Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 16.03.2014г.
Час: 15:30
Съдия: Марк Клатънбърг

Манчестър Юнайтед спечели всеки един от последните си 6 мача с Ливърпул на "Олд Трафорд". Очаква ни нов драматичен и отворен мач, след като тези два отбора не са завършвали при равен резултат от 2000-ата година.

Домакинската публика ще се обедини около мнението на Уейн Рууни от последните дни, че е тежко да се приеме Ливърпул като претендент за титлата. Омразният съперник ще почувства цялата ярост на феновете на "червените дяволи", като целта на Дейвид Мойс сега е да се покачи над местата на Лига Европа, където се намира сега. 

Новият мениджър на Юнайтед заговори с увереност преди срещата, а неговият опонент Брендан Роджръс хвърли томахавката, казвайки, че Ливърпул се мери с първенците в лигата, а не с отбор като Юнайтед, намиращ се далеч назад.

Всички предпоставки за поредно агресивно дерби са налице, а особено типично в тези срещи е, че формата няма никакво значение, но да преминем към двата състава:

За домакините Рафаел бе заменен в последния мач с Уест Бром с травма в глезена, но сега е поставен под въпрос и вероятно ще се появи в тима. Видич и Фърдинанд ще се надяват на места в средата на отбраната, но най-вероятно само един от тях ще намери мястото си до Фил Джоунс. Маруан Фелаини ще запази мястото си след добрата игра в последния мач. Дейвид Мойс изглежда започна да напипва своята постройка, след като напоследък имена, които изиграха много лоши мачове и получиха безброй възможности спряха да се появяват сред титулярите - Валенсия, Йънг, Флетчър, Клевърли, Ернандес и други.

За гостите Лукас и Сако отново са на линия, но вероятно ще получат места на пейката. Рахим Стърлинг може да спечели мястото на Кутиньо за срещата, след като младокът се разписа като негова резерва в последния кръг срещу Саутхемптън. Очаква се Джо Алън, Глен Джонсън и Джон Фланаган да запазят местата си, докато Хосе Енрике и Коатес остават контузени.

Ливърпул показва изключителни неща в атака. Дуото Суарес и Стъридж спечели седмата позиция в историята на Висшата лига за голове между атакуващи двойки, а кампанията е далеч от приключила. Юнайтед може да отговори с Уейн Рууни и Дани Уелбек, който винаги се представя на високо ниво в отсъствието на Рууни или Ван Перси, който не показва най-добрата си игра напоследък.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

09 февруари Манчестър Юнайтед - Фулъм 2:2 (Висша лига)
12 февруари Арсенал - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
22 февруари Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 0:2 (Висша лига)
25 февруари Олимпиакос - Манчестър Юнайтед 2:0 (Шампионска лига)
08 март Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 0(cat) (Висша лига)

Ливърпул:

08 февруари Ливърпул - Арсенал 5:1 (Висша лига)
12 февруари Фулъм - Ливърпул 2(cat) (Висша лига)
16 февруари Арсенал - Ливърпул 2:1 (ФА Къп)
23 февруари Ливърпул - Суонзи 4(cat) (Висша лига)
01 март Саутхемптън - Ливърпул 0(cat) (Висша лига)

Досегашни срещи:
Манчестър Юнайтед - Ливърпул

188 срещи
75 победи за Манчестър Юнайтед
51 равенства
62 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 261:240 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179