Челси ще измъкне максимума от гостуването на Вила Парк


П. Пенков

Челси ще измъкне максимума от гостуването на Вила Парк

Астън Вила - Челси
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 15.03.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Крис Фой


В късният сблъсък от съботния ден във Висшата лига, Астън Вила приема Челси на "Вила Парк" в двубой от 30-я кръг. "Бирмингамци" вече се намират на 11-то място, след като преди седмица постигнаха първата си убедителна победа от доста време насам, надигравайки у дома Норич Сити с 4:1. По този начин съставът на Пол Ламбърт прекъсна серията си от четири мача без победа, които обаче се отразиха много по-тежко за клуба, губейки от Евертън, Уест Хем и Нюкасъл. Благодарение на спечелените 3 точки миналия уикенд, Вила натрупа преднина от шест пункта пред зоната на изпадащите, като именно тези три точки могат да окажат своята роля в крайното класиране, за запазването на елитния статут на клуба.

Челси от своя страна пък, контрастирайки с представянето на "бирмингамци", оглави временното подреждане във Висшата лига, притежавайки комфортен аванс от 7 точки пред втория и третия - Ливърпул и Арсенал. Съставът на Жозе Моуриньо е в серия от три поредни победи в първенството, като последната грешка на клуба бе в средата на февруари, при равенството 1:1 срещу Уест Бромич Албиън. Освен сблъсъка с Астън Вила този уикенд, пред Челси предстои тежък мач-реванш с Галатасарай, който ще реши това кой клуб ще продължи на четвъртфиналите в Шампионска лига. В първата среща двата отбора не успяха да определят победител, завършвайки наравно 1:1.

За Астън Вила контузени са Либор Козак, Жорес Окоре и Чарлс Н'Зогбиа. Райън Бертранд няма право да вземе участие в двубоя, а Крис Хърд има персонални проблеми, които ще му попречат да играе.

За Челси Давид Луиш и Ашли Коул продължават да лекуват травми, а Марко Ван Гинкел все още не се намира в оптимална игрова форма. Фернандо Торес пък най-вероятно ще бъде подложен на късен фитнес тест, който да определи състоянието му.

Прогноза: Астън Вила - Челси 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

01 февруари Евертън - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
08 февруари Астън Вила - Уест Хем 0:2 (Висша лига)
11 февруари Кардиф - Астън Вила 0:0 (Висша лига)
23 февруари Нюкасъл - Астън Вила 1:0 (Висша лига)
02 март Астън Вила - Норич 4:1 (Висша лига)

Челси:

15 февруари Манчестър Сити - Челси 2:0 (ФА Къп)
22 февруари Челси - Евертън 1:0 (Висша лига)
26 февруари Галатасарай - Челси 1:1 (Шампионска лига)
01 март Фулъм - Челси 1:3 (Висша лига)
08 март Челси - Тотнъм 4:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Астън Вила - Челси

147 срещи
56 победи за Астън Вила
34 равенства
57 победи за Челси
Голова Разлика: 227:218 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224