Манчестър Сити ще атакува смело титлата във Висшата лига


П. Пенков

Манчестър Сити ще атакува смело титлата във Висшата лига

Хъл Сити - Манчестър Сити
Стадион: "Кингстън Къмюникейшън", Хъл
Дата: 15.03.2014г.
Час: 14:45
Съдия: Лий Мейсън


В събота от 14:45 часа Манчестър Сити гостува на Хъл Сити в първи двубой от 30-я кръг от английската Висша лига. "Гражданите" бяха отстранени от Купата на Футболната Асоация преди седмица, след като бяха изненадани на собствения си "Етихад" от подвизаващия се в Чемпиъншип отбор - Уигън. Но разачарованието за феновете на Сити продължи и през настоящата седмица, след като отбора приключи участието си в Шампионска лига, губейки с 2:1 от Барселона в реванша и така с общ резултат от 4:1 "каталунците" си гарантираха участие на 1/4 финалите на турнира. Сега главната цел на съставът на Мануел Пелегрини ще бъде Висшата лига, където отбора за момента се ситуира на четвъртото място с актив от 57 точки, само на 2 зад втория и третия, но на цели 9 пункта от върха.

Играчите на Хъл Сити пък ще излязат с преповдигнат дух срещу Манчестър Сити тази събота, след като миналия уикенд те си гарантираха участие на полуфиналите във ФА Къп, където ще се изправят срещу Шефилд Юнайтед. Това се случи след като отбора на Стийв Брус надигра с категоричното 3:0 Съндърланд като домакин. Като цяло представянето на "тигрите" през този сезон не е много задоволително. В момента Хъл заема 13-та позиция в подреждането с 5 точки преднина от опасната зона. Отбора може да се каже, че се намира в добър период, след като постигна 2 победи и 1 равенство в последните си 5 мача от Висшата лига, като спечелените в тях точки способстваха за изкачването на тима в подреждането.

Мениджърът на Хъл Сити Стийв Брус ще привества в състава отново Никица Йелавич и Шейн Лонг, който пропуснаха победата с 3:0 над Съндърланд миналата седмица. Пол МакШейн и Роби Брейди обаче остават аут, поради контузии, а Джейк Ливърмор е под въпрос.

За Манчестър Сити под въпрос за трима от най-добрите им играчи, а именно Серхио Агуеро, Стеван Йоветич и Матия Настасич. Причината за това е, че и тримата доскоро лекуваха травми и не се знае в каква физическа кондиция са и дали са готови да се включат в игра.

Прогноза: Хъл Сити - Манчестър Сити 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Хъл Сити:

17 февруари Брайтън - Хъл Сити 1:1 (ФА Къп)
22 февруари Кардиф - Хъл Сити 0:4 (Висша лига)
24 февруари Хъл Сити - Брайтън 2:1 (ФА Къп)
01 март Хъл Сити - Нюкасъл 1:4 (Висша лига)
09 март Хъл Сити - Съндърланд 3:0 (ФА Къп)

Манчестър Сити:

18 февруари Манчестър Сити - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
22 февруари Манчестър Сити - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
02 март Манчестър Сити - Съндърланд 3:1 (Купа на Лигата, Финал)
09 март Манчестър Сити - Уигън 1:2 (ФА Къп)
12 март Барселона - Манчестър Сити 2:1 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Хъл Сити - Манчестър Сити

24 срещи
6 победи за Хъл Сити
7 равенства
11 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 46:28 за Манчестър Сити

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197