Ливърпул ще надиграе за 2-ри път Арсенал за седмица


П. Пенков

Ливърпул ще надиграе за 2-ри път Арсенал за седмица

Арсенал - Ливърпул
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 16.02.2014г.
Час: 18:00
Съдия: Хауърд Уеб

В втория мегасблъсък от този кръг от ФА Къп, Арсенал приема Ливърпул на стадион "Емирейтс", само седмица, след като двата отбора играха един срещу друг в двубой от Висшата лига. Тази среща беше спечелена убедително от съставът на Брендън Роджърс, който разгроми с 5:1 като домакин Арсенал, а последвалата победа над Фулъм с 3:2, скъси само на точка разликата с третата позиция в подреждането за "червените". "Топчиите" пък бяха изместни на второто място, след като в последните два кръга взеха само една точка, която беше извоювана при равенството с Манчестър Юнайтед, по-рано тази седмица. Челси пък се възползва максилмано от ситуацията и се изкачи на лидерската позиция в точка преднина пред Арсенал. Колкото до конкретният сблъсък от ФА Къп между Арсенал и Ливърпул, то домакините стигнаха до този етап от надреварата, остранявайки Ковънтри Сити с 4:0 в края на месец януари, докато "мърсисайдци" не срещнаха трудности с Борнемут и го надиграха с 2:0 като гости.

След като Арсенал опази вратата си чиста през седмицата срещу "червените дяволи", то много вероятно е Кийрън Гибс да запази мястото си в отбраната. Слабата форма на Джак Уилшър, който наскоро се завърна от контузия, вероятно ще накара Арсен Венгер да заложи на Матю Фламини. Контузени за "лондончани" остават Вермаелен, Абу Диаби, Касорла, Шелстрьом, Уолкът и Рамзи.

До този момент в турнира Брендън Роджърс даваше шанс на втория вратар на Ливърпул Брад Джоунс да доказва качествата си, но предвид класния съперник е много вероятно Симон Миноле да изземе мястото му. Добра новина за отбора е завръщането на Даниел Агер, който се възстанови успешно от травмата си в глезена, като Коло Туре вероятно ще бъде изваден от състава, поради многото грешки в последните мачове. Лейва, Сако, Енрике и Коатес лекуват травми, докато Глен Джонсън възстановява физическата си кондиция.

Прогноза: Арсенал - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

24 януари Арсенал - Ковънтри 4:0 (ФА Къп)
28 януари Саутхемптън - Арсенал 2:2 (Висша лига)
02 февруари Арсенал - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)
08 февруари Ливърпул - Арсенал 5:1 (Висша лига)
12 февруари Арсенал - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)

Ливърпул:

25 януари Борнемут - Ливърпул 0:2 (ФА Къп)
28 януари Ливърпул - Евертън 4:0 (Висша лига)
02 февруари Уест Бромич - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
08 февруари Ливърпул - Арсенал 5:1 (Висша лига)
12 февруари Фулъм - Ливърпул 2:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Ливърпул

213 срещи
76 победи за Арсенал
56 равенства
81 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 296:273 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198