Разтърсен Юнайтед трябва да победи Фулъм


И. Ангелов

Разтърсен Юнайтед трябва да победи Фулъм

Манчестър Юнайтед - Фулъм
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 09.02.2014г.
Час: 18:00
Съдия: Кевин Френд

Отново не премина и седмица без лоши новини за Манчестър Юнайтед. Капитанът Неманя Видич обяви, че ще напусне клуба в края на кампанията, а малко след него и Рафаел заяви, че ще последва примера на капитана и своя брат близнак, и ще напусне "червените дяволи" след този сезон.

Домакините обаче победиха Фулъм в последните 9 домакинства, но пък в миналия кръг Дейвид Мойс унищожи един прекрасен рекорд срещу Стоук, така че статистиката за Юнайтед този сезон не води до дивиденти.

Зимният трансферен прозорец за Фулъм бе противоречив. Тимът определено привлече класа, но и такава бе изнесена от клуба, а Рене Mюленстийн ще трябва да работи по сработването на състава.

Дейвид Мойс позволи на Уейн Рууни, Хуан Мата и Робин ван Перси да започнат за Юнайтед в последния кръг, но така и не намери правилната формула за тях, като в един момент Рууни заигра в ролята на опорен халф пред отбраната на състава. Въпреки това той отново бе на най-високо ниво сред колегите си, организирайки всички атаки и сам нацелвайки гредата от статично положение.

Аднан Янузай, който блестя в отсъствието на ключови играчи за Юнайтед, пропусна последните 2 срещи за тима, но сега отново може да се намери след титулярите при новата слаба изява на Ашли Йънг. Неманя Видич се връща от наказание тук и ще започне в средата на отбраната, а под въпрос остават Фил Джоунс и Джони Евънс, които напуснаха на носилки срещата със Стоук.

През седмицата за Фулъм Дан Бърн, Бреде Хангеланд и Клинт Демпси играха 120 минути, но отново ще ги видим в игра. Люис Холтби ще се завърне в състава и ще заеме място до Костас Митроглу, който ще търси да впечатли в дебюта си. 

Привличането му ще позволи на Демпси да премине в ляво, а новото попълнение Уилиам Квист най-вероятно ще получи опорна роля в средата на терена.

Юнайтед не може да си позволи да губи повече точки, дори срещу този Фулъм, от който сега не знаем какво да очакваме. Домакините се целят в Топ 4, затова ще трябва да се възползват от срещата на гостите през седмицата.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Фулъм 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

11 януари Манчестър Юнайтед - Суонзи 2:0 (Висша лига)
19 януари Челси - Манчестър Юнайтед 3:1 (Висша лига)
22 януари Манчестър Юнайтед - Съндърланд 2:1 - 1:2 сл. дузпи (Купа на Лигата)
28 януари Манчестър Юнайтед - Кардиф 2:0 (Висша лига)
01 февруари Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)

Фулъм:

18 януари Арсенал - Фулъм 2:0 (Висша лига)
26 януари Шефилд Юнайтед - Фулъм 1:1 (ФА Къп)
28 януари Суонзи - Фулъм 2:0 (Висша лига)
01 февруари Фулъм - Саутхемптън 0:3 (Висша лига)
04 февруари Фулъм - Шефилд Юнайтед 0:1 сл. прод. (ФА Къп)

Досегашни срещи:
Манчестър Юнайтед - Фулъм

63 срещи
40 победи за Манчестър Юнайтед
14 равенства
9 победи за Фулъм
Голова Разлика: 140:70 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177