Ливърпул ще надиграе Уест Бромич на Дъ Хоутърнс


П. Пенков

Ливърпул ще надиграе Уест Бромич на Дъ Хоутърнс

Уест Бромич - Ливърпул
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 02.02.2014г.
Час: 15:30
Съдия: Кевин Френд


В  ранния сблъсък в неделния ден от 24-я кръг кръг на английската Висша лига, Уест  Бромич Албиън посреща Ливърпул на "Дъ Хоутърнс". Домакините нямат постигната победа от три кръга насам в първенството, като последната такава те сътвориха срещу Нюкасъл с 1:0 в първия ден от месец януари. От тогава насам съставът на Пепе Мел регистрира 2 загуби и едно равенство, като освен това "свраките" приключиха и участието си в Купата на Футболната Асоциация, губейки у дома с 2:0 от Кристъл Палас. В момента Уест Бромич Албиън заема 17-та позиция във Висшата лига с актив от 22 точки, толкова колкото има и Уест Хем, който обаче се ситуира в зоната на изпадащите.

За домакините Гарет МакОули би трябвало да е на разположение и да се завърне в игра при отсъствието на Диего Лугано. Никола Анелка получи контузия през седмицата срещу Астън Вила, така че не се знае дали ще може да играе. Морган Амалфитано пък ще започне на десния фланг на полузащитата.

Ливърпул подобри серията след лошото представяне по време на коледно-новогодишните празници. Това върна "мърсисайдци" отново на четвъртото място в подреждането с актив от 46 точки, но и с 4 по-малко от третия Челси. Съставът на Брендън Роджърс показа добра игра в последните няколко кръга, постигайки две поредни пореди съответно над Хъл Сити и Стоук Сити, последвани от равенството у дома срещу Астън Вила. В средата на изминалата седмица пък Ливърпул надигра убедително с 4:0 градския си съперник Евертън. Отборът продължи напред и във ФА Къп, срещайки никакви проблеми с Борнемут.

Ливърпул нямат новиви за нововъзстановили се играчи, така че е много вероятно Роджърс да заложи на същите играчи, които се изправиха срещу "карамелите". Отсъстващи продължават да бъдат Лейва, Агер, Сакхо, Енрике, Коатес, Джонсън, а Алън вероятно ще се включи от резервната скамейка.

Прогноза: Уест Бромич - Ливърпул 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Уест Бромич:

01 януари Уест Бромич - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
04 януари Уест Бромич - Кристъл Палас 0:2 (ФА Къп)
11 януари Саутхемптън - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
20 януари Уест Бромич - Евертън 1:1 (Висша лига)
29 януари Астън Вила - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)

Ливърпул:

05 януари Ливърпул - Олдъм 2:0 (ФА Къп)
12 януари Стоук Сити - Ливърпул 3:5 (Висша лига)
18 януари Ливърпул - Астън Вила 2:2 (Висша лига)
25 януари Борнемут - Ливърпул 0:2 (ФА Къп)
28 януари Ливърпул - Евертън 4:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Уест Бромич - Ливърпул

137 срещи
37 победи за Уест Бромич
38 равенства
62 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 202:150 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166