Астън Вила ще си тръгне без точка от Анфийлд


П. Пенков

Астън Вила ще си тръгне без точка от Анфийлд

Ливърпул - Астън Вила
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 18.01.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Джонатън Мос

В последен сблъсък в съботния ден от английската Висша лига, Ливърпул приема Астън Вила на стадион "Анфийлд". В първия мач през този сезон "мърсисайци" спечелиха с минималното 1:0 като гости на "Вила Парк", като попадението беше дело на Даниел Стъридж. Съставът на Брендън Роджърс успя да си върне четвъртата позиция във временното подреждането, след като надигра никак лесно Стоук Сити с 5:3 на "Британия Стейдиъм". Освен това Ливърпул продължи напред участието си в Купата на Футболната Асоциация, благодарение на успеха с 2:0 на Олдъм Атлетик в началото на този месец.

Даниел Стъридж, който в мача срещу "грънчарите" се появи отново на резервната скамейка, след като се излезкува от контузия, се очаква да се появи като титуляр този уикенд на мястото на Фелипе Коутиньо, който получи травма в този мач. Агер, Енрике и Фланагън обаче остава в лазета на Ливърпул, тъй като все още не са се възстановили напълно. Мамаду Сакхо се очаква да премине късен фитнес тест, като при евентуален положителен резултат може да спечели пред Коло Туре за битката за титулярната позиция.

Астън Вила продължава с непостояното си представяне през този сезон, като отбора се ситуира на 11-то място в таблицата с 23 спечелени точки. Съставът на Пол Ламбърт се намира в добра серия, след спечелената точка у дома срещу Суонзи Сити и победата над Съндърланд в първия ден от годината, но в началото на тази седмица "бирмингамци" припомниха на феновете си "вкуса на загубата", бивайки надиграни с 2:1 пред собствена публика от Арсенал. Междувременно отбора приключи участието си във ФА Къп, губейки от Шефилд Юнайтед в третия кръг от надпреварата.

Тази седмица стана ясно, че Либор Козак от Астън Вила ще пропусне оставащия сезон от Висшата лига, така че Пол Ламбърт предприе нужните мерки. Грант Хол и Райън Бертран бяха привлечени от под наем за да запълнят липсата в състава. Крис Хърд, Джорс Окоре, Н'Зогбя и Бейкър продължават да бъдат отсъстващи.

Прогноза: Ливърпул - Астън Вила 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

26 декември Манчестър Сити - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
29 декември Челси - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
01 януари Ливърпул - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
05 януари Ливърпул - Олдъм 2:0 (ФА Къп)
12 януари Стоук Сити - Ливърпул 3:5 (Висша лига)

Астън Вила:

26 декември Астън Вила - Кристъл Палас 0:1 (Висша лига)
28 декември Астън Вила - Суонзи 1:1 (Висша лига)
01 януари Съндърланд - Астън Вила 0:1 (Висша лига)
04 януари Астън Вила - Шефилд Юнайтед 1:2 (ФА Къп)
13 януари Астън Вила - Арсенал 1:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Астън Вила

183 срещи
90 победи за Ливърпул
38 равенства
55 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 320:254 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
248