Ще спечели ли Фулъм за първи път от 110 години насам?


П. Пенков

Ще спечели ли Фулъм за първи път от 110 години насам?

Арсенал - Фулъм
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 18.01.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Пробърт

Арсенал и Фулъм излизат един срещу в събота от 17:00 в Лондонското дерби от 22-я кръг в английската Висша лига. Двата отбора са се срещанали за път през 1904г. в двубой за ФА Къп, когато Арсенал печели с 3:2. От тогава насам "топчиите" са спечелили 21 пъти като домакини на "Емирейтс", като Фулъм не са печелили нито веднъж на този стадион. Преди седмица съставът на Арсен Венгер си върна лидерската позиция в подреждането, след като победи Астън Вила като гост в 2:1, осигурявайки си точка преднина пред втория Манчестър Сити. Това беше четвъртата поредна победа за Арсенал във Висшата лига, след нулевото равенство с градския съперник Челси в дните преди Коледа. По-рано през януари "артилеристите" си осигуриха участието и в четвъртия кръг във ФА Къп, надигравайки Тотнъм с 2:0 на сосбствения "Емирейтс".

Арсенал има доста проблеми с контузени футболисти преди този сблъсък, като аут са Абу Диаби, Саного, Уолкът, Бендтнер, Росицки, Монреал и Артета. Аръм Рамзи пък е готов да се върне на резервната скамейка, докато Томас Вермаелен е под въпрос, като вероятно ще премине късен фитнес тест. Лукаш Подолски пък се очаква да замести Санто Касорла в стартовите 11.

Фулъм пък, воден от новият си мениджър Рене Мюленстийн, успя да се измъкне от зоната на изпадащите и вече заема 16-та позиция с актив от 19 точки и точка преднина от опасната линия. "Котиджърс" постигнаха това, благодарение на двете победи, които регистира отбора в последните си 5 мача, а именно при гостуването на Норич Сити с 2:1 след Коледа и при домакинството на Уест Хем, отново с 2:1, в първия ден от настоящата 2014 година. Междувременно Фулъм продължи участието си във ФА Къп, надигравайки без проблеми отново "канарчетата" с 3:0 на "Крейвън Котидж".

В този двубой в игра за Фулъм се завърнаха Стекеленбург и Хангеланд, които успешно се възстановиха от контузии и се очаква да бъдат в стартовия списък при гостуването на Арсенал. Единственият контузен в състава обаче оства Матю Бригс, като вероятно Мюлейнстийн ще заложи на същите играчи, които преди седмица се изправиха срещу Съндърланд.

Прогноза: Арсенал - Фулъм 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

26 декември Уест Хем - Арсенал 1:3 (Висша лига)
29 декември Нюкасъл - Арсенал 0:1 (Висша лига)
01 януари Арсенал - Кардиф 2:0 (Висша лига)
04 януари Арсенал - Тотнъм 2:0 (ФА Къп)
13 януари Астън Вила - Арсенал 1:2 (Висша лига)

Фулъм:

28 декември Хъл Сити - Фулъм 6:0 (Висша лига)
01 януари Фулъм - Уест Хем 2:1 (Висша лига)
04 януари Норич - Фулъм 1:1 (ФА Къп)
11 януари Фулъм - Съндърланд 1:4 (Висша лига)
14 януари Фулъм - Норич 3:0 (ФА Къп)

Досегашни срещи:

Арсенал - Фулъм

50 срещи
33 победи за Арсенал
10 равенства
7 победи за Фулъм
Голова Разлика: 107:54 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211