Без Джерард и Торес Ливърпул ще продължи да губи точки


.

Без Джерард и Торес Ливърпул ще продължи да губи точки

След загубата от Челси с 0:2 малко преди паузата заради международните мачове, Ливърпул ще пътува на север до Съндърланд във не добро настроение. Отборът за осем мача претърпя повече загуби, отколкото през целия изминал сезон, да не говорим и тази с Фиорентина. Всички си задават вече резонния въпрос: загубен ли е сезона. Как ще излиза отбора срещу клубовете от Голямата четворка? Напрежението е голямо както върху футболистите, така и върху мениджъра на отбора, който впрочем тази седмица се размина с наказание от ФА за заяждането му с реферите.

Рафа Бенитес ще поведе отбора си към Съндърланд с надеждата да остави критиците далеч зад себе си и да опровергае всички слухове за загубен сезон и проблеми в отбора. Пътуването до Стадиона на светлината обаче няма да е лека задача, имайки впредвид, че най-добрите играчи паднаха жертва, изпълнявайки дълга си към националните отбори. Какво по-страшно от това Джерард и Торес да не играят, играчи които са гръбнака на "мърсисайдци". Така испанският специалист е принуден да ги замести с футболисти, които се изцедиха в международните срещи в Южна Америка - нещо, което той избягваше да прави преди. Масчерано, Лейва и Инсуа ще пътуват до Съндърланд, но до колко ще са готови за битката само те си знаят,а и ще разберем в събота късният следобед. Славният отбор на Ливърпул излиза за този мач с втори най-добър показател по отбелязани голове средно на мач - 2.75, но и са допуснати средно по 1.75, и от всички отбори в Топ 4 е с най-лош показател в това отношение.

Положението при Съндърланд е на другия полюс. Момчетата на Стив Брус за малко не хвърлиха бомбата на "Олд Трафорд" където равенството с Юнайтед донесе автоголът на Фърдинанд в допълнителното време. Сега "черните котки" приемат другия гранд Ливърпул, който е на две точки пред тях и при една победа ще може да изпревари именития си съперник. Клубът има свой собствен стил на игра и ако в предишните години на него се гледаше като на отбор "лесно даващ трите точки", след страховитото пътуване до Манчестър вече никой не мисли по този начин. Кенуайн Джоунс и Дарън Бент до голяма степен имат заслуга за тези успехи през тази кампания, и партньорството между двамата доведе до 12 гола в осем мача, и второ място за Бент в листата на голмайсторите. Впрочем по средно отбелязани голове на мач (2), отборът е непосредствено зад големите четири, Сити и Тотнъм и то на малка разлика от тях, което говори, че всякакво колебание в противниковата защита се наказва.

Тактическата постройка на Стив Брус за срещата ще бъде както в повечето домакински срещи 4-4-2, но с малко по изтеглени напред флангови играчи. Както винаги на върха на атаката ще заиграят Джоунс и Бент, а зад тях в средата на полузащитата ще застанат Кетърмол и Кана, докато Рийд и Малбранк ще оперират по фланговете. Разбира се когато отборът атакува ще наблюдаваме друга тактическа схема, най-вероятно преливане в 4-2-4, със доста изнесени в предни позиции дори на Фърдинанд и Макартни. Очаквам малко по-активна игра на "черните котки" в средата на терена, къде ще се опитат да пресират съперника си и да организират бързи атаки, проблем ще бъде обаче ако Кенуайн Джоунс не успее да пристигне навреме от Тринидат и Тобаго, то тогава Фрейзър Кембъл ще трябва да го замести.

Тактическата постройка, която е избрал Рафа Бенитес е 4-2-3-1 и това е напълно обяснимо в дадената ситуация, защото позволява много маневриране и възможност за реагиране в различните ситуации. В даден момент можем да видим 4 чисти нападатели пред вратата на Гордън, а може в друг момент да видим наситена средна линия, която има за задача да посрещне атаките на домакините. Най-отпред ще застане Куат, а непосредствено зад него ще бъде Бенаюн. При атаките обаче холандецът ще се изтегля вдясно, докато израелеца ще мине отляво на атаката и тогава бихме видяли Масчерано и Лукас от втора линия да атакуват. Така много важна роля ще получи националът на Израел и от това как ще си взаимодейства с Куат, зависи ще успеят ли да отбележат гол .Разбира се всичко ще се определи и до колко защитниците на домакините ще позволят с какъв периметър да разполагат нападателите, но при всички положения в мястото между центъра на терена и наказателното поле на Съндърланд, освен Бенаюн и Куат, на преса ще бъдат подложени Бабел и Риера.

През изминалият сезон Съндърланд загубиха у дома си с 0:1, а след това и на Анфийлд с 0:2. Това е традиционно добър съперник за "мърсисайдци", но тази година нещата изглеждат малко по-различно отколкото преди. След загубите на Пуул и добрата форма на "черните котки" мисля, че отборът на Рафа Бенитес би трябвало да е доволен на раявенството, което за съжаление, в предвид на целите на отбора има привкус на загуба.

Прогноза за Съндърланд - Ливърпул 1:1

Последни 5 мача:

Съндърланд: РППЗП
Ливърпул: ЗЗППП

Коефициенти в bwin:

Съндърланд - 3.35
Равен - 3.25
Ливърпул - 2.10

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204