Ще успее ли Арсенал да си върне първото място?


П. Пенков

Ще успее ли Арсенал да си върне първото място?

Астън Вила - Арсенал
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 13.01.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Нийл Суорбрик


В понеделник вечер Арсенал гостува на "Вила Парк" в последен сблъсък от 21-я кръг на английската Висша лига. Домакините успяха да сложат край на негативната си серия от четири поредни загуби в първенството, постигавайки равенство със Суонзи Сити в края на месец декември и победа с 1:0 при гостуването на Съндърланд в първия ден от настоящата година. Спечелените четири точки изкачиха "бирмингамци" на 11-та позиция във временното подреждането с актив от 23 спечелени точки и 5 пункта преднина пред зоната на изпадащите. Преди седмица обаче Астън Вила припомни на феновете си горчивия вкус на поражението, след като загуби с 2:1 у дома от Шефилд Юнайтед в двубой от третия кръг на ФА Къп.

Рон Влаар и Габриел Агбонлахор, които пропуснаха този мач, могат да се завърнат в игра срещу Арсенал, тъй като са почти възстановени от травмите си. Кийрън Кларк също е готов да се включи в игра, след като изтърпя наложеното му наказание. За жалост чешкият нападател на тима Либор Козак счупи крака си по време на тренировка миналата седмица, така че ще пропусне остатъка от кампанията. Марк О'Брайтън може да се появи в игра, след като се завърне в отбора, след като наема му в Уигън приключи.

Арсенал пък беше изместен на втората позиция след съботните мачове от Висшата лига, като лидерската позиция в подреждането беше заета от отбора на Челси, който има точка преднина пред "артилеристите" преди изиграването на тяхната среща от кръга. Съставът на Арсен Венгер се намира в серия от три поредни победи в първенството, като последната беше в първия ден на годината, когато Арсенал надигра новака Кардиф Сити с 2:0 на "Емирейтс". "Топчиите" продължиха участието си напред и в ФА Къп, след като победиха без проблеми Тотнъм и си осигуриха участие в следващия кръг от надпреварата.

В този двубой крилото на Арсенал Тио Уолкът получи сериозна контузия, която няма да може да му позволи да се включи в игра до края на настоящата кампания. За сметка на това пък Оливие Жиру трябва да се завърне като титуляр, след като пропусна двубоя през миналия уикенд, поради вирусно заболяване. Алекс Окслейд-Чембърлейн също е на линия, подновявайки тренировки, след прекараната контузия на коляното. Кийрън Гибс и Арън Рамзи продължават да бъдат отсъстващи.

Прогноза: Астън Вила - Арсенал 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

21 декември Стоук Сити - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
26 декември Астън Вила - Кристъл Палас 0:1 (Висша лига)
28 декември Астън Вила - Суонзи 1:1 (Висша лига)
01 януари Съндърланд - Астън Вила 0:1 (Висша лига)
04 януари Астън Вила - Шефилд Юнайтед 1:2 (ФА Къп)

Арсенал:

23 декември Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)
26 декември Уест Хем - Арсенал 1:3 (Висша лига)
29 декември Нюкасъл - Арсенал 0:1 (Висша лига)
01 януари Арсенал - Кардиф 2:0 (Висша лига)
04 януари Арсенал - Тотнъм 2:0 (ФА Къп)

Досегашни срещи:

Астън Вила - Арсенал

187 срещи
66 победи за Астън Вила
45 равенства
76 победи за Арсенал
Голова Разлика: 296:266 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
222