Ще успее ли Нюкасъл да прекъсне победата серия на Сити?


П. Пенков

Ще успее ли Нюкасъл да прекъсне победата серия на Сити?

Нюкасъл - Манчестър Сити
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 12.01.2014г.
Час: 16:05
Съдия: Майк Джоунс


В ранния неделен сблъсък от 21-я кръг от английската Висша лига Нюкасъл и Манчестър Сити се изправят един срещу друг на "Сейнт Джеймсис Парк". Воденият от мениджърът Алън Пардю тим заема 8-то място във временното подреждане с 33 спечелени точки, като точко 6 пункта делят отбора от влизане в четворката. "Свраките" взеха общо 7 точки в последните 5 кръга от първенството, в които регистрираха 2 победи, 1 равенство и 2 загуби. Пораженията съответно бяха инкасирани в последните две изминали седмици, в които Нюкасъл не успя да се противопостави на Арсенал, губейки с 1:0 у дома, и на Уест Бромич, отново с 1:0, но при визитата си на "Дъ Хоутърнс". Междувременно съставът на Алън Пардю приключи и участието си в ФА Къп, тъй като агуби с 2:1 от Кардиф Сити.

Тим Крул и Йоан Кабайе, които пропуснаха двубоя от ФА Къп, се очаква да се завърнат в игра, след като се възстановиха от контузиите си. Фабрицио Колочини пък се очаква да се завърне след повече от месец, тъй като контузи коляното си. Матю Дебуши е наказан, така че Давиде Сантон ще премине на десния фланг, позволявайки на Масадио Хайдара да намери място на левия.

Манчестър Сити пък настигна лидера Арсенал в последните кръгове, като вече изостава само на точка от лидерското място. "Гражданите" се намират в серия от 5 поредни успеха в първенството, но това не им помогна в сблъсъка с Блекбърн Роувърс, завършил при резултат 1:1, така че Сити ще трябва да преиграват срещата си "розите" от третия кръг на ФА Къп. По-рано тази седмица съставът на Мануел Пелегрини разгроми Уест Хем с 6:0 в първа полуфинална среща от турнира за Купата на Лигата, така че със сигурност си гаранти място на финала.

Давид Силва се завръща в игра, след като беше наказан за визитата на Суонзи Сити, докато Навас и Туре вероятно ще бъдат подложени на късни фитнес тестове. Джак Родуел, Стеван Йоветич и Серхио Агуеро са аут от групата за предстоящия двубой с Нюкасъл, поради контузии.

Прогноза: Нюкасъл - Манчестър Сити 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

21 декември Кристъл Палас - Нюкасъл 0:3 (Висша лига)
26 декември Нюкасъл - Стоук Сити 5:1 (Висша лига)
29 декември Нюкасъл - Арсенал 0:1 (Висша лига)
01 януари Уест Бромич - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
04 януари Нюкасъл - Кардиф 1:2 (ФА Къп)

Манчестър Сити:

26 декември Манчестър Сити - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
28 декември Манчестър Сити - Кристъл Палас 1:0 (Висша лига)
01 януари Суонзи - Манчестър Сити 2:3 (Висша лига)
04 януари Блекбърн - Манчестър Сити 1:1 (ФА Къп)
08 януари Манчестър Сити - Уест Хем 6:0 (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:

Нюкасъл - Манчестър Сити

151 срещи
60 победи за Нюкасъл
36 равенства
55 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 212:210 за Нюкасъл

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176